Acum doi ani, râdeam cu gura pînă la urechi când venea vorba de GPS. Mai ales după ce un produs a început să piuie, cerâdu-mi să întorc pe sens invers pe autostrada A2, pentru că am greșit drumul. Alt produs, o marcă la fel de cunoscută, m-a dus în Grecia cu mașina pe terasa unui restaurant. Dar, iată că sistemul mai bun de conectare la satelit și hărțile digitale oleacă mai avansate – de, au mai evoluat între timp – mă fac să mă gândesc un pic mai departe. De exemplu, aș vrea să merg la Budapesta sau chiar la Viena cu mașina. Credeți că m-aș descurca cu harta pe hârtie? Eu cred că nu.

Dar să vă povestesc ce am pățit.

GSP Garmin nuvi 3760T

Drumul spre Rucăr

În general sunt genul de șofer care nu acceptă să meargă după GPS. Dar ce, nu există indicatoare? Nu există hărți? Mă uit pe traseu înainte de plecare și gata, mi-e de ajuns. Aiurea… Am plecat spre Rucăr fix pe drumul pe care nu-l știam, cu singurul avantaj că era liber în perioada respectivă. Am ajuns în Târgoviște, unde am oprit din motive obiective – o să vă povestesc eu și întâmplarea respectivă. N-am mai fost niciodată în Târgoviște, în afară de o oprire la cetate când aveam 11 sau 12 ani. La plecare am luat o decizie fix aiurea – am urmat indicatoarele de Brașov. Gândind că Rucăr este spre Brașov (Rucăr – Bran & stuff). De fapt, partea bună a indicatoarelor a fost că la un moment dat, la ieșirea din Târgoviște, spunea că e drumul de Brașov, prin Sinaia. Și atunci mi-am dat seama. Aș fi făcut încă trei ore aiurea, ocolind, în loc să merg spre Câmpulung / Rucăr pe drumul celălalt.

Garmin 3760T – test

Sprijin GPS

Ei bine, de-aici am deschis GPS-ul, care mi-a arătat două chestii, odată că puteam merge spre Rucăr ocolind cu totul Târgoviște, pe o centură specială, fără să mai trec prin centru. A doua, am evitat să fac dreapta aiurea pe un alt drum, care de asemenea era marcat cu Brașov, dar care nici el nu ar fi mers spre Rucăr. Ce vreau să spun e că, dacă ești cu adevărat atent la GPS și la setările lui, aparatul te ajută și nu ai nevoie de harta pe hârtie. Asta, evident, dacă are harta cu drumurile respective și ea este actualizată.

Garmin 3760T

Garmin 3760T este un GPS care imită perfect un smartphone. Totuși, nu-l poți confunda cu un iPhone.

nuvi 3760t versus iPhone

Este adevărat, seamănă cu un smartphone. De fapt, poți să-l iei cu tine din mașină și să îl pui pe masă la cafeneaua din Dorobanți. Sigur vei atrage privirile, atâta timp cât nu îl deschizi 🙂 Are un ecran de 4,3 inchi, marginea metalică și este foarte ușor. Ar fi genul de smartphone făcut de Garmin care ar putea avea succes, nu modelele de jucării pe care le-au lansat ei pe post de telefon.

nuvi 3760t vs iPhone 4

Dar ceea ce mi-a plăcut într-adevăr la Garmin 3760T este modul rapid și intuitiv de stabilire a rutei și posibilitatea de a modifica setările “din mers”. Puteți vedea în galeria foto cât de ușor am stabilit destinația și am pornit la drum.

Îmi place că se conectează Bluetooth la orice telefon compatibil și îl poți folosi ca hands-free. De asemenea, are parte de hărți speciale, multi-touch, grafică 3D. Prețul său este însă de aproximativ 1.400 de lei.

Galerie foto:
[nggallery id=128]