Când cei de la Arobs mi-au propus să testez un GPS Smailo, eram sceptic. Având unele experiențe neplăcute cu GPS-ul, mai ales de la companii mai cunoscute, am avut o reacție inconștientă de neîncredere… Dar nu este așa. Smailo HD este un GPS la fel de ok precum produsele promovate cu marketing puternic în spate. Sigur, nu este 100% perfect, harta făcută de croați este relativ incompletă, dar nu au toate produsele problemele astea? Important este să găsești ceea ce cauți, să meargă totul ok când conduci, să ajungi unde trebuie. GPS-ul trebuie să fie un sprijin pentru șofer, nu un pilot.
Am pus o galerie foto la final.

GPS ieftin Smailo HD

GPS ieftin

Am testat GPS-ul Smailo HD50i, adică varianta cu ecran de 5″ și cu funcții suplimentare (filme, muzică, jocuri, ebook reader, Bluetooth, transmitator FM, ). Vine cu memorie internă de 4GB și 2GB memorie ROM. Ecranul arată ok, nu vă așteptați la retina display. Procesorul este un Mediatek la 468MHz, nici aici nu vă așteptați să zboare de pe parbriz. By the way, mi-a plăcut sistemul de prindere, este făcut inteligent. Terminalul are tot ce-i trebuie unui astfel de device, e drept că nu am văzut filme, dar sunt sigur că sunt ok. Dispune de un cititor de carduri de memorie, mufă de căști 2,5 mm jack și conector USB normal pentru PC.

GPS ieftin: Smailo HD aplicatii

Design

Smailo HD50i are un design plăcut, de smartphone, are o husă din material textil care îl protejează. Are o ramă finisată metalic care îi dă un aspect interesant, ecranul este anti-reflex, deci nu vă deranjează soarele dacă bate în el. Nu pot să zic că e un model care îl scoți pe masă la restaurant, dar cu siguranță nu ți-e rușine cu el. Nu e cărămidă precum primele modele de GPS. Este destul de ușor să-l iei în buzunar când e cazul (niciodată nu e bine să lași GPS-ul în geam, tentează!).

Smailo HD vs Iphone 🙂

Hărți

Hărțile digitale – al meu a venit cu harta întregii Europe – sunt furnizate de Mireo, o firmă din Croația, aplicația se cheamă ViaGPS 3.1. Nu pot să zic decât că lipsesc anumite adrese, chiar dacă el vrea să te ajute. Ingenios sistemul de introducere a adresei: pe măsură ce scrii literele, el îți limitează opțiunile la adrese din memorie. De exemplu, dacă introduci B și U, rămân active doar literele care compun București, Buzău, Bușteni… Dacă ai introdus Buc deja sunt mai puține litere active, pur și simplu nu poți greși la scris. Dar nici nu poți introduce altceva…

Drumul a fost ok și chiar știe unele din sensurile interzise atât de enervante în București. Fix pe unde o scurtam și eu spre casă, acolo au pus interzis și trebuie să ocolesc 2 kilometri. Nu că ar fi nevoie de sens unic printre blocurile respective, dar așa, ca să fie…

GPS – optiuni de cautare

Exemplu negativ: nu a vrut să găsească Unirii 55 sub nicio formă.

Smailo – cautare adresa

După „bulevardul Unirii” a găsit doar nr. 23.

Smailo GPS – adresa

Concluzie

Nu este un echipament care îl va ajuta pe un ardelean să se descurce prima oară prin București cu mașina. Dar este un GPS care te ajută să ajungi cu bine știind câteva puncte de reper concrete. Prețul mi se pare punctul forte.
Poți cumpăra Smailo HD + harta Europei de la eMAG. Ieftin.

Galeria foto:
[nggallery id=138]