Am testat Hammer Blade 3, un telefon rezistent bine dotat, cu preț decent. Aveți ocazia să îl câștigați dacă urmați pașii de mai jos.

Pro și contra Hammer Blade 3

Avantaje:

  • rezistent la apă, șocuri, căldură, căderi;
  • experiență decentă de utilizare;
  • autonomie foarte bună;
  • conectivitate bună;

Dezavantaje:

  • este destul de mare / greu;
  • procesorul este de nivel intermediar;
  • stocare lentă;

Detalii tehnice Hammer Blade 3

Ecran: IPS LCD 6.2″, 1520 x 720 px, 320 ppi, Gorilla Glass 3
Procesor: Mediatek Helio P22 MTK6762V/CB
GPU: PowerVR IMG GE8320
Memorie: 4GB RAM
Stocare: 64 GB + card
Camera: 48 megapixeli
Selfie: 8 megapixeli
Rezistența: IP69, IK07, Droptest 1.2 m
Greutate: 210 gr
Baterie: 5.000 mAh + 15W
OS: Android 10
Tehnologii: 4G, dual SIM, e-SIM, USB-C 3.0
Preț: 1.150 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 3.9]

Experiența de utilizare

Am testat de-a lungul timpului numeroase telefoane rezistente. Însă în ultimii ani s-au cam limitat opțiunile. Ai pe de-o parte modelele premium, de la Samsung sau Cat, care costă destul de mult. Apoi genul semi-rezistent precum Motorola Defy, dar care este și el destul de costisitor. Abia apoi vin dispozitivele cu adevărat rezistente și accesibile.

Hammer Blade 3 este un telefon bun, decent, accesibil. Oferă însă un acces de bază la tehnologie, procesor octa-core, însă bazat pe nuclee economice. Doar 4 GB RAM și 64GB de stocare internă, plus slot pentru cardurile de memorie microSD. Un ecran HD+ cu luminozitate de nivel mediu. Însă are și atuuri. Camera foto de pe spate este un senzor Samsung de 48 de megapixeli, nu prea ai ce să-i reproșezi. Camera frontală de selfie este de 8 megapizeli. Bateria de 5.000 mAh ține foarte bine și are încărcare cu 15W.

Este un telefon cu rating IP69, adică mai mult decât majoritatea telefoanelor prezentate până acum. Cele din zona comercială au maxim IP68. Are rating IK07 pentru căderi, a supraviețuit bine unor căderi de la 1.2 metri înălțime, iar ecranul este protejat de Gorilla Glass 3. Chiar și porturile sunt rezistente la apă, inclusiv cel USB Type-C.

Rulează pe un Android 10 curat, fără adăugiri enervante. Este dual-SIM, are chiar și tehnologie eSIM, dispune de NFC și multe altele. eSIM-urile sunt concepute pentru a înlocui SIM-urile fizice de stil vechi. În loc să fie un card de plastic detașabil în interiorul telefonului dvs., un eSIM este un mic cip încorporat în telefon. Informațiile de pe un eSIM sunt modificabile. Asta înseamnă că vă puteți schimba rețeaua fără a scoate SIM-ul și a introduce unul nou.

Puteți trece temporar la o altă rețea. Pe un eSIM pot fi stocate până la cinci carduri SIM virtuale. Aceasta înseamnă că puteți comuta rapid între diferite rețele dacă vă aflați într-o zonă fără semnal în rețeaua dvs. obișnuită. De asemenea, facilitează trecerea la o rețea locală în timpul călătoriei, fără a fi nevoie să introduceți fizic un SIM local. Utilizarea unei rețele mobile locale în străinătate poate fi mult mai ieftină decât plata costurilor de roaming.

Mai mult, vă permite să aveți mai multe SIM.Oferă aceleași avantaje ca telefoanele dual-SIM cu două sloturi pentru SIM-urile tradiționale din plastic, cel mai evident fiind că poți avea două numere de telefon pe un singur dispozitiv.

Un smartphone de genul ăsta este proiectat pentru a fi complet etanșat într-o carcasă durabilă, pentru a-l proteja împotriva deteriorării cauzate, printre altele, de apă, șoc, praf și vibrații. Telefoanele rugged rezistă mai bine condițiilor meteorologice și temperaturilor extreme, deteriorărilor accidentale și manevrării dure. Sunt ideale pentru lucrul în aer liber sau în medii dure, împreună cu utilizarea în timpul sporturilor extreme, cum ar fi navigația, alpinismul etc Cele mai multe smartphone-uri robuste au standard IP68. Acesta are însă IP69.

Este genul de telefon pentru angajații care lucrează în medii dure: fabrică, șantier, cățărat pe stâlpi. Pentru cei care merg des pe munte și au cam dat de pământ cu telefoanele obișnuite. Desigur, merge pentru copii și cei mai în vârstă care nu sunt tocmai îndemânatici și tot strică dispozitive. Iar Hammer Blade 3 are și un preț destul de accesibil față de multe alte telefoane rezistente.

Teste benchmark

Am făcut principalele teste pe care le fac și pe telefoane normale. Nu este el un terminal pentru jocuri, așa că nu ne surpride scorul Antutu. Este sub 100.000 de puncte. Sunt modele de bază, cu funcționalități simple. Asta nu înseamnă că jocurile nu vor merge, majoritatea aplicațiilor vor rula, dar nu cele care necesită procesoare mai puternice.
Problema care merită remediată în viitoarele ediții este legată de stocare. După cum vedeți în testele de viteză, este o stocare eMMC, destul de lentă, ceea ce face ca totul să se miște mai încet. Ar necesita măcar un UFS 2.1 pentru o experiență decentă.

Autonomia a ieșit bine, peste 18 ore de utilizare cu ecran aprins. Asta înseamnă vreo două zile la utilizare normală și poate mai mult dacă aveți grijă să salvați energie. Ar merge o tehnologie de încărcare mai rapidă.

Vedeți mai jos teste realizate și scoruri obținute.

Camere foto

Am testat doar camera foto de pe spate, cea de 48 de megapixeli. Imaginile ies bine, în special cele pe lumină bună. Totuși, a procesat ok și imagini pe lumină mai slabă, doar că se văd întunecat. Ar fi mers o editare AI după realizarea fiecărei imagini, acum există uneltele direct în Android.
Per-total este o cameră bună și utilizatorii se vor descurca cu aceasta în orice situație. Vedeți mai jos imaginile realizate (sunt micșorate pentru a le putea încărca aici).

Concluzii

Hammer Blade 3 este un telefon bun și echilibrat, rezistent și cu preț decent. Are rezultate bune în testele de rezistență, se descurcă bine în testele făcute de mine și nu costă foarte mult. Așa că este o investiție deșteaptă.

Concurs!

Puteți câștiga un Hammer Blade 3 pe canalul meu de YouTube. Urmați pașii de mai jos:
1) Accesați linkul 1 și alegeți modelul preferat;
Link 1: https://hammerphones.com/produkty/
2)Accesați linkul 2 și spuneți-ne care este prețul pentru acest model;
Link2: https://www.compari.ro/telefoane-mobile-c3277/myphone/hammer-blade-3-p646343367/

3) Comentează cu răspunsurile doar pe Youtube la video.

Perioada de concurs este 2 decembrie – 12 decembrie inclusiv. Ne vedem după 13 pentru tragerea la sorți.

Galerie foto