M-am jucat câteva zile HP Proliant N36L Microserver, un sistem mini destinat companiilor start-up sau birourilor mici din companii. Rezolvă o serie de probleme fără să adauge vreun cost extraordinar. Configurația este una de bază, mi s-a părut destul de mic, nu ocupă loc și nici nu face prea mult zgomot și vine cu Windows Server 2008.

HP Proliant N36L Microserver

Îl poți lua de la eMAG la numai 1.449 lei .

 

HP Microserver

Ce poți face cu un astfel de microserver? Aproape orice faci cu un server imens 🙂 Dar este pentru aplicații punctuale, de exemplu gestionarea rețelei de 10 computere, printare, email. Dar maxim 10 computere 🙂 Totuși, ar fi o îmbunătățire față de reâeaua „haotică” întâlnită în majoritatea birourilor companiilor mici.

ads

Dotările tehnice nu sunt punctul lui forte. Are un procesor dual-core AMD Athlon II Neo, la 1,3 GHz. Nu este cel mai puternic, dar benchmark-urile îl dau ca fiind oleacă mai puternic decât Intel Atom. Are doar 1GB de memorie RAM (DDR3) și un hard-disc de 160GB. Deci nici stocarea nu este funcția lui principală. Sigur, el poate fi adus rapid la statutul de server pentru stocarea datelor, dar ai nevoie să cumperi și HDD-uri și eventual mai mult RAM (suportă 8GB).

HP Microserver N36L

Dacă nu te deranjează și nu ai neapărată nevoie de Windows Server 2008, poți pune pe el un Linux și rezolvi și problema consumului de resurse.
Serverul poate fi folosit pentru gestionarea accesului la resurse în rețea, se pot stabili niveluri securizate de acces pentru fiecare și de asemenea acces de la distanță la resursele companiei.

Serverul include tehnologie de virtualizare și de asemenea soluții pentru reducerea consmului de energie. Rulează VMware vSphere fără probleme.

Am căutat să văd care ar fi problemele cu acest server și n-am prea găsit. Legat de memoria RAM suportată, se pare că merge perfect DD3 la 1.333MHz, nu doar
Galeria foto:
[nggallery id=166]

Are un preț atât de mic: 1.449 lei .

Bonus:
– pagina oficială HP ProLiant N36L;