HP are o serie de produse excelente, dar despre care știe puțină lume. Sigur, brandul este faimos, după cum știm sunt pe primele locuri și la vânzări. Dar puțină lume știe să facă diferența de exemplu între Pavilion și Elitebook. HP Pavilion dm4 este un laptop gândit pentru portabilitate, cu un design ușor rontunjit destul de ok. Dotările hardware sunt peste medie, iar autonomia este un atuu. Pe de altă parte, nu este tocmai ușurel, nici subțire. Iar ecranul este 16:9 cu rezoluție 1366×768 pixeli.

HP Pavilion dm4
HP Pavilion dm4

HP Pavilion dm4

Despre acest laptop v-am scris odată în primăvara lui 2011. Ceea ce înseamnă că este pe piața locală de mult timp, poate îl prindeți la ofertă 🙂 Sau vă puteți orienta spre modelele 2012 din seria Pavilion, există inclusiv o ediție dm4 Beats, cu sunet special.

Per-total, laptopul HP mi-a lăsat o impresie foarte bună. Din ce oferte am găsit pentru el, costă vreo 2.500 – 2.800 de lei, nu este tocmai un sistem scump. Dar este echilibrat ca ofertă. Rămâne sub 2 kilograme, dar are unitate optică integrată. Al meu a avut procesoare dual-core Intel Core i5 la 2,3GHz, cu opțiune TurboBoost la 2,9Ghz atunci când este nevoie de putere. A venit cu 4GB de RAM, dar suportă chiar 8. Hard-discul este de 320GB, dar cu 5.400 rpm. Aș fi pus un sistem hibrid cu SSD pentru sistemul de operare si HDD slow doar pentru stocarea datelor. Dar mă rog, probabil că ar fi costat mai mult așa.

Vine cu Windows 7 pe 64 de biți, care se mișcă foarte ok. După cum vedeți n-a trebuit să dezactivez partea de grafică, s-a descurcat bine chiar dacă nu are altă soluție grafică în afară de Intel HD 3000.

Bun, mai rămâne să menționez boxele Altec Lansing integrate, care oferă un sunet mai bun. Ce să mai discutăm, este un sistem ok, echilibrat, portabil, accesibil, dar puternic.

Pe scurt, i-aș face câteva modificări și aș putea lucra pe el non-stop. SSD pentru Windows, placă grafică pentru jocuri și aplicații multimedia, poate că ar merge o rezoluție mai mare a ecranului. Cam atât.

 

Mi-a plăcut:

– design-ul exterior și faptul că este ușor;
– autonomia foarte mare comparativ cu alte laptopuri;
– faptul că include unitatea optică;
– Windows 7 pe 64 de biți;

Nu mi-a plăcut

– HDD-ul la 5.400 rpm;
– lipsa unei plăci grafice dedicate;

Concluzii

Rămân la părerea că este un laptop business foarte ok, portabil și puternic, cu autonomie mai mare decât unii competitori. Unii spun că au lucrat și 9 ore fără întrerupere, practic cred că prinzi 6 ore de utilizare normală. Prețul nu este mare și cred că are suficientă tehnologie cât să te țină câțiva ani de-acum încolo. Știu că la noi n-au prins laptopurile de 14″, dar personal mi se pare o alegere bună pentru laptopul portabil.

Galerie foto

[nggallery id=303]