HP Pavilion dv7 4050ea este numele complet al laptopului pe care l-am testat. Deși n-am avut foarte mult timp la dispoziție, pot să vă spun cu certitudine două lucruri. Unul că m-a surprins cât de bine se mișca în ciuda procesorului la 1,6 GHz (detaliez mai jos care e faza) și doi ecranul mi s-a părut foarte bun deși nu este Full HD. În ciuda ecranului cu diagonala de 17,3 inchi (LCD LED), precum și a bateriei cu 9 celule, laptopul este acceptabil de transportat, are numai 3,5 kilograme, am cărat noi și laptopuri mai grele acum câțiva ani.

HP Pavilion DV7

Multimedia: procesare, audio, grafică

Este un sistem dezvoltat pentru multimedia, chiar dacă nu este pentru gamerii împătimiți. Performanța peste medie este dată de procesorul quad-core. AMD Phenom II P920 Quad Core, chiar dacă rulează la 1,6GHz oferă o experiență neașteptat de pozitivă pentru aplicațiile de zi cu zi. Ca putere de procesare este de nivelul unui Intel Core i3, iar laptopul poate fi comandat cu procesor quad-core Intel la 1,6 GHz, modelul Core i7-720QM, care are 6MB de cache L3, plus Turbo Boost, HyperThreading, oferind o performanță totală mult mai mare. Varianta cu AMD oferă însă un consum de energie redus, iar pentru activitățile mele a fost perfect (browser, Office, FileZilla, Irfanview, Windows Encoders și Movie Maker). Are unitate optică și sunet excelent datorită boxelor special realizate (Beats Audio cu subwoofer). Ecranul are rezoluție 1600×900 pixeli, probabil de aceea impresia generală este foarte bună – peste clasicul 1376×800 și mai aproape de utilizator, pentru că personal nu mă simt confortabil la 1920×1080 (sau poate interfața Windows e aiurea).

Placa video este ATI Mobility Radeon HD 5650 care are 1GB de memorie dedicată (DDR3) și poate folosi 2,71GB de memorie inclusiv cea RAM. Laptopul are 4GB de memorie RAM DDR3. Una peste alta, culorile sunt foarte bune, iar experiența generală, inclusiv film, animație, jocuri obișnuite – îți lasă o impresie foarte bună.

ads
HP Pavilion dv7 4050ea

Laptopul are TV-Tuner, deci experiența este completă. Pentru garsonieră sau cămin, ține loc și de televizor. Probabil performanța este peste medie și datorită hard-discului cu viteză de rotație 7200 rpm.

Mi-a plăcut la Pavilion dv7 și faptul că pornește întâi cu sistemul bazat pe Linux, care are browser, client email, aplicații Office, chestie care îți permite să rezolvi rapid problemele curente fără să mai aștepți după Windows. Totuși, pentru o experiență completă sistemul de operare Microsoft este la un buton distanță, iar Windows 7 s-a încărcat rapid și merge extrem de rapid.

HP Pavilion dv7 4050ea - design

Mi-a plăcut la dv7 design-ul, de la carcasă, exterior, interior, cum se îmbină ecranul și tastatura, totul. Totuși, tastele au fost cam la distanță, iar din această cauză îți trebuie mai multă vreme să te obișnuiești să scrii, deseori apăsând pe butonul greșit din cauza diferențelor față de o tastatură normală. Spațiul e bun, e bine să existe, dar nici să nu exagerăm.

Prețul pentru HP Pavilion dv7 4050ea este de 965 Euro. Dar găsești un model HP Pavilion dv7 accesibil în oferta eMAG.