HTC Desire HD m-a impresionat încă de la lansarea oficială, anul trecut. Ecranul mare, tehnologia utilizată, inovațiile, cu totul altceva decât simpla imitație a unui alt terminal de top. De-aia l-am și votat telefonul anului 2010 la Gadgeteer. Mi-a ajuns și la teste, n-am avut foarte mult timp cu el, dar rămân la fel de impresionat de terminal, chiar dacă este greu de apăsat butonul care activează ecranul, exact cum mi-a zis Bobby Voicu. Mai are o problemă, dar asta era oarecum de așteptat – bateria obosește după 24 de ore. Dar e ok, ai o super-unealtă. Ce diferență la tastatura virtuală! Poți într-adevăr să scrii ok, ai un display adevărat pentru browsing, filmulețe, internet. Merge totul perfect… Ce să mai, l-aș vota din nou.

HTC Desire HD – review

HTC Desire HD

HTC Desire HD este un smartphone aproape tablet, ecranul de 4,3 inchi este perfect – vezi foarte bine, dar încape și în buzunar. Nu este foarte gros, de fapt HTC au stat mereu bine la design-ul telefoanelor, fără prea multe rotunjeli și fără să pară deloc o cărămidă, cum se întâmplă alți jucători. Stă bine în mână, nu este prea greu, iar camera foto mi-a plăcut, chiar dacă n-am apucat să filmez. Interfața e foarte bine gândită, rămâne de asemenea un atu față de alte modele de terminale mobile.

HTC Desire HD – review

HTC Desire HD vine cu Android 2.2, dar va trece curând oficial la 2.3. Sau așa se aude. Am găsit cum se face upgrade la 2.3 și neoficial, dar nu am avut timp. O să mai revin pe tema asta.

Am pus un task manager pe telefonul venit la teste: rulau 50 de aplicații simultan fără să simți nimic. Nu are rost să mai comentez cât de important este accesul la un magazin de aplicații, există deja două platforme care au promovat puternic chestia și se vede și în vânzări. Sigur, vin tare din urmă și ceilalți. Dar e genial să ai aplicații pe care le ai și pe computer, sunt de acord cu teoria seamless mobility, asta va fi pe viitor. Indiferent de gadget să ai acces la fișiere și aplicații importante pentru tine. Chestie de productivitate.

HTC Desire HD review

Mi-a plăcut review-ul video de pe mobbi.ro. Da, și Radu vorbește despre problema butoanelor, dar eu zic că e mai bine așa decât să ți se apese butoanele din greșeală. Eu mă trezesc cu iPhone dat pe mute în buzunar, când dau să-l scot probabil mut butonul pe mute fără nicio intenție, apoi îl bag la loc și-l găsesc cu n apeluri pierdute.

La fel, mi se pare mai mișto lista de contacte, la iPhone reușesc din când în când să apelez aiurea doar pentru că derulez prin listă și la un moment dat interpretează derularea ca apăsare și sună persoana respectivă… În fine, chestii de obișnuință.

HTC Desire HD camera foto

Camera foto este specială – deschiderea mare permite luminii să intre mai bine și astfel pozele ies mai bine. Am făcut poze seara, pe la 6, ies foarte foarte bine. Alea pe ziuă sunt impecabile, comparabile cu orice aparat foto compact.

Poză seara cu Desire HD

Și poza de ziua:

Poză pe lumina zilei cu Desire HD

Sunt procesate / micșorate, calitatea este redusă din motive de spațiu. Doar să vă faceți o idee.

Galeria foto:

[nggallery id=133]

Bonus: îl găsești la vreo 2.449 lei la eMAG.