HTC Desire Z este terminalul perfect pentru orice activitate online sau offline care implică lucrul cu documente, texte, prezetări grafice, tabele. Atât business, pentru manageri și angajații importanți care călătoresc mai des, cât și pentru cei care au nevoie de Office, cât și pentru ziariști sau bloggeri. Din punctul meu de vedere Blackberry n-au nicio șansă, chiar dacă Torch nu este de neglijat. Dar Desire Z tinde spre titlul „Best of”. De altfel, ca proaspăt proprietar de Desire HD țin să precizez că aș fi ales Desire Z dacă apucam să îl văd mai demult. Este doar un pic mai compact și mai greu decât Desire HD, dar în rest este perfect.

HTC Desire HD versus Desire Z

HTC Desire Z

HTC Desire Z mi-a lăsat o impresie mai mult decât pozitivă. Devin pe zi ce trece fan HTC și cred că peste doi ani vom vorbi de un adevărat competitor Apple, o companie care nu s-a limitat la a copia liderul, ci a inovat și a adus constant produse mai bune pe piață. HTC Desire Z are ecranul cu diagonala de 3,7 inchi, comparat cu 4,3 inchi diagonală pentru Desire HD. Se vede din prima diferența de 1,5 centimetri. Dar de asemenea am fost uimit de diferența în calitatea imaginilor. După ce am citit ce și cum, am aflat că HTC Desire Z are ecran Super-LCD, în timp ce Desire HD este doar LCD. Se vede diferența.

HTC Desire HD versus Desire Z

HTC Desire Z este un pic mai gros din cauza tastaturii slide. Cei care au terminale touchscreen realizează rapid că experiența scrisului este diferită. O parte se pot adapta la scrisul pe tastatură virtuală. Cu feedback sau fără, scrisul direct pe ecran este dificil. Chiar și Swype necesită o adaptare și exercițiu pînă să poți scrie coerent. De-aceea consider că profesioniștii vor avea mereu nevoie de tastatură slide. Pentru iPhone chiar o să caut un accesoriu de gen.

Design-ul este bun, nu iese din linia HTC, doar că e diferit de Desire sau Desire HD, are spatele metalic, stă bine în mână.

ads
HTC Desire Z

Butonul de power HTC Desire Z este mutat comparat cu Desire HD, dar este la fel de greu de apăsat.

HTC Desire Z

Tastatura slide este foarte bine realizată, butoanele sunt bine definite, ușor de apăsat și este foarte ușor să scrii. Cred că formatul pe lat este însă relativ dificil de ținut în mână, ajungi cu greu cu degetele mari să apeși pe butoane. La capitolul confort cred că modelul Torch e mai plauzibil.

HTC Desire Z

Eu am ales Desire HD și pentru că are procesorul mai puternic. HTC Desire Z are procesor la 800 MHz, dar are accelerator grafic (GPU) Adreno și 512MB de RAM. Desire HD vine cu 768MB de memorie RAM. Totuși, la aplicațiile curente nu am observat niciun fel de probleme, toate au mers perfect. Poate la filme sau jocuri mai avansate să se simtă vreo diferență.

Am pus și o galerie foto cu HTC Desire Z:
[nggallery id=142]