Mi-a plăcut terminalul încă de la primul anunț oficial. Taiwanezii merg mai departe în tentativa lor de a cuceri zona smartphone premium, mai au de lucru, dar Sensation XL este un produs complet – ecran mare și bun, sunet foarte bun prin tehnologia Beats, procesorul este puternic, iar Android a devenit platforma numărul unu. După părerea mea este unul dintre cele mai bune terminale media disponibile la ora actuală.
HTC Sensation mi-a fost oferit la test de Orange România.

HTC Sensation XL
HTC Sensation XL

Click pe imagini pentru mărire.

HTC Sensation XL

În primul mi-au sărit în ochi detaliile tehnice și apoi am descoperit design-ul și căștile. Într-adevăr, este un terminal alb, depinde cât de mult te influențează asta, am auzit păreri pro și contra. Pe mine nu m-a deranjat culoarea. Spatele metalic arată foarte bine, camera foto este ok, printre cele mai bune de la HTC. Este făcut cu atenție la detalii, nu pare un terminal ieftin.
Procesorul la 1,5GHz este printre cele mai puternice la ora actuală, iar Android 2.3 nu are nevoie de prezentare. Vine cu interfața HTC Sense 3.5, destul de ok, de asemenea are 16GB de date – memorie integrată. Procesorul este susținut de 768MB de RAM.
Totuși, Sensation XL reușește să adune o listă întreagă de lucruri nu neapărat rele, dar care nu ar trebui să existe dat fiind prețul cerut (572 de euro fără contract).

HTC Sensation XL
HTC Sensation XL

Așa cum am scris cu oarecare reținere despre HTC Sensation, acum trebuie să revin cu semne de întrebare legate de HTC Sensation XL. Fac o listă pe scurt:

ads

– nu are slot pentru carduri de memorie;
– procesorul este single-core;
– camera foto de 8 megapixeli nu filmează Full HD;
– ecranul de 4,7 inchi are rezoluția minimă 480 x 800 pixeli, densitatea e mică;

Încerc să dau mai multe lămuriri. Nici iPhone 4S nu are slot pentru carduri și 16GB este suficient pentru unii – dar nu pentru fanii muzicii, pentru care a fost creat acest model(!). Procesorul este foarte puternic, demn de un desktop, probabil s-au gândit că dual-core consumă mai mult (ceea ce nu e neapărat așa). Mă rog, nu va merge prost doar din cauza asta, este un procesor bun.
Camera foto filmează 720p, deși terminalele premium ale competiției toate filmează Full HD. Poze face foarte ok pentru un HTC.
Ecranul oferă o densitate sub 200 ppi, în condițiile în care retina display al Apple are 326 ppi. O diferență foarte mare.
Aștept cu mare interes terminalele HTC care vor fi lansate în prima parte a anului viitor. Presimt că nu ne vor mai da motive să comentăm dotările. În cazul HTC Sensation XL au vrut să compenseze lipsurile cu tehnologia de sunet Beats.

Căștile audio sunt foarte bune, mai ales cele premium, nu cele incluse, cu dopuri. Dar ambele au o calitate audio peste medie. Și cele mici bat căștile incluse la iPhone sau Samsung Galaxy. Căștile Beats cu dop duc lipsă de bass și pe mine unul mă deranjează. Totuși, trebuie reamintit, căștile incluse la iPhone sunt cele mai slabe din industrie. Căștile premium sunt excelente și cred că orice pasionat de muzică și le-ar dori.

Casti Beats pentru HTC Sensation XL
Casti Beats pentru HTC Sensation XL

În rest, HTC Sensation XL este un terminal foarte ok. Pentru utilizare de zi cu zi, pentru web, mail, jocuri, muzică, filme. Probabil nu există nimic ce nu poți face cu el. Bateria a fost de nivel mediu. Ține mai mult de o zi, dar nu cred că treci 48 de ore fără priză, doar dacă îl utilizezi la minim. În orice caz, ecranul mare necesită baterie mare, chestie cu care nu se mai descurcă niciunul din marii producători.

Concluzii

HTC Sensation XL nu intră în competiția terminalelor premium pentru că au omis diverse tehnologii la care te-ai fi așteptat la prețul ăsta. Dar HTC Sensation XL este o achiziție bună dacă îl prinzi la ofertă la Orange. De exemplu 279 de euro la abonamentul de 12 euro, plus opțiune de 9 euro pe lună. Asta dacă vrea cineva să își facă abonament nou. Cu prelungirea abonamentului nu scade prețul, dar puteți activa o opțiune de 10 euro pe lună care taie prețul terminalului tot la 279 de euro.

Prezentare video

Galerie foto

[nggallery id=281]