Huawei Ascend P7 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri de nivel mediu disponibile pe piață la ora actuală, design-ul este excelent, dotările sunt bune, nu dezamăgește la niciun capitol, iar prețul este foarte bun. Eu am văzut și anul trecut Ascend P6 și vă pot spune că sunt multe îmbunătățiri, iar modelul de anul trecut este și el disponibil la un preț excelent.

Huawei Ascend P7
Huawei Ascend P7

Pro și contra Huawei Ascend P7

Mi-a plăcut foarte mult:

– design-ul special, ultrasubțire, cu materiale bune, bine finisat;
– ecranul foarte bun de 5″ Full HD
– camera foto care s-a dovedit foarte ok pentru poze de zi cu zi;
– interfața simplă și ușor de înțeles;
– prețul foarte atractiv;

Rămân de discutat:

– nu este chiar un smartphone de top, performanța fiind de nivel mediu;
– are autonomie bună, dar ar putea fi îmbunătățită;

Experiența cu Huawei Ascend P7

Întâi de toate trebuie menționat că Huawei nu mai este demult un brand necunoscut. Producătorul chinez specializat în telecom face tot felul de produse de la echipamentele de rețea pentru operatori pînă la modemuri, telefoane și tablete. Acum, pe segmentul smartphone, este numărul trei mondial și are cea mai mare creștere a vânzărilor comparat cu giganții industriei care au cam bătut pasul pe loc în ultimii ani. Am avut ocazia să testez multe terminale Huawei și niciunul nu a avut probleme mari. De asemenea, în cazul Huawei niciodată n-au fost defecțiuni tehnice, erori software sau probleme cu garanția ca la unele dintre brandurile locale. După ce am apreciat pozitiv Huawei Ascend P6 mi s-a părut extrem de interesant noul model, iar Huawei Ascend P7 este un smartphone foarte bun.

Design-ul este cel mai interesant dintre modelele smartphone de nivel mediu. Da, se poate spune că amintește pe undeva iPhone, dar este diferit mult. Formatul dreptunghiular este de vină, dar Ascend P7 este mai mare (5″) și este ultra-subțire, are doar 6,5 milimetri grosime (iPhone 5S are 7,6 mm, iar impresia în mână este că e mult mai gros). Despre Ascend P7 se poate spune că seamănă cu modelele Xperia de la Sony, dar este iar doar o interpretare, dată de formă și culoare. Iar dacă te gândești Xperia nu seamănă cu iPhone… În orice caz au reușit un design foarte bun pentru un producător care nu are design-ul ca focus principal. Este realizat din metal și sticlă și de-aia stă bine în mână și îți dă senzația de premium. De asemenea, nu alunecă din mână și nu se zgârie foarte ușor. Nu l-am menajat deloc și totuși nu avea semne deloc când l-am predat (spre deosebire de Xperia).

Huawei Ascend P7 - benchmark
Huawei Ascend P7 – benchmark

Dotările hardware sunt bune. Mă mir că nu au ales procesor Snapdragon, dar pe de altă parte Qualcomm are cotă destul de mare și din cauza asta au procese fiind acuzați de monopol. Așa că e bine să existe și alternative. Chinezii au ales pentru P7 un procesor quad-core HiSilicon, respectiv un model Kirin 910T la 1,8 GHz (Cortex-A9) cu accelerator grafic Mali-450MP4. Procesorul este realizat de o divizie specială a Huawei, devenită firmă independentă. Performanțele în teste au fost bune, iar producătorul a adăugat acestui model 2GB de RAM. Performanța în teste este bună, scoate peste 25.000 în Antutu, cam cu 30% sub HTC One sau Xiaomi mi3. Am pus în galeria foto de la final și poze cu unele comparații. Este nivelul de scor obținut de un Samsung Galaxy S4 chiar dacă nu este cel mai mare scor.

Camera foto de pe spate are senzor de 13 megapixeli și am făcut fotografii foarte bune cu ea. Iar pe ecran au pus o cameră pentru poze selfie de 8 megapixeli, cred că cea mai bună în momentul ăsta pe un smartphone Android. Am pus spre finalul articolului și câteva fotografii realizate cu camera de pe spate, să le vedeți 🙂

Aș mai nota de asemenea faptul că nu se încinge foarte tare în utilizare, nu mi s-a întâmplat nici în teste, dar nici în jocuri. De asemenea nu a murit niciodată brusc bateria, cum am pățit la alte modele testate. Dar trebuie spus că slide-ul pentru a debloca ecranul nu era cel mai perfect și uneori era enervant să nu-l poți debloca corect. Chestie care se întâmplă și la alte branduri mai mari însă.

Terminalul vine cu Android 4.4.2 din fabrică, iar interfața utilizată este botezată Emotion UI versiunea 2.3.

Huawei Ascend P7 lateral
Huawei Ascend P7 – din lateral

Concluzii

Huawei Ascend P7 este cel mai bun smartphone Android de nivel mediu pe care l-am testat anul acesta. L-aș recomanda mai degrabă decât un One Mini sau S5 Mini. Dar este de preferat unor terminale no-name care au specificații bune și preț similar. În ciuda faptului că unele au listate componente hardware mai bune, experiența de utilizare se dovedește proastă. Mai ales în cazul celor care refuză constant orice testare independentă. Terminalul Huawei combină un design foarte bun cu o experiență plăcută, fără erori. Și are un preț foarte bun.

Fotografii făcute cu camera Ascend P7

Galerie foto