Am testat Huawei MatePad Paper, tableta cu ecran e-ink și creion digital. Mi-a plăcut ideea, este odihnitoare pentru ochi, iar autonomia este foarte mare. Studenții sau creativii care au nevoie de concentrare pot folosi creionul să scrie direct pe ecran. Ajută la reținerea mai bună a conceptelor, dar mai ales nu îți fură atenția cu mesaje de pe Facebook sau WhasApp sau jocuri și filmulețe amuzante.

Huawei MatePad Paper

Pro și contra Huawei MatePad Paper

Avantaje:

  • experiență vizuală plăcută;
  • scris de mână ușor;
  • transfer rapid de notițe;
  • autonomie foarte mare;

Dezavantaje:

  • unele aplicații au lag;
  • prețul rămâne destul de ridicat;

Detalii tehnice Huawei MatePad Paper

Ecran: 10.3 inch E-Ink, 1872×1404 pixeli, alb-negru
Procesor: HUAWEI Kirin 820E (3x ARM Cortex-A76 + 3x ARM Cortex-A55)
GPU: Mali-G57 GPU
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB
Dimensiuni: 225x183x6.65 mm
Greutate: 360 gr
Baterie: 3.625 mAh + 22.5W
OS: HarmonyOS 2
Tehnologii: Wi-Fi, senzor amprente, USB Type-C
Preț: 2.399 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 3.7]

Impresii după testare

Este prima tabletă cu ecran E-ink, după succesul avut în Occident de Remarkable. Au rezolvat însă cea mai mare problemă pe care o aveau aceste tablete: nu se putea transfera conținutul scris pe ele. Ecranul alb-negru este o chestie “love/hate”. Fie îți place și îl adopți ușor, fiind mai comod pentru ochi. Fie îl urăști sincer din prima și nu vei putea folosi tehnologii de gen.

MatePad Paper este perfectă pentru educație, pentru că permite concentrarea asupra subiectului. Este bună pentru utilizatorii din industria creativă care apreciază confortul și lucrul de tip “single-task”. Ecranul oferă o experiență asemănătoare hârtiei, fără să mai tăiem copaci pentru asta. Evident, este o tabletă MatePad: este foarte portabilă, are autonomie mare, include aplicații foarte utile.

Ecranul FullView de 10.3 inch nu obosește ochii. Are și certificare TÜV Rheinland pentru asemănarea cu hârtia. Include chiar și un sunet de tip „foșnet” pentru a imita atingerea peniței pe hârtie.

Folosind creionul M Pencil (generația 2) puteți adnota pagini dintr-o carte sau document de la birou. Există un mod cu ecran împărțit pentru a lua notițe atunci când citiți, iar acest lucru funcționează în aplicațiile de citire instalate separat. Include tehnologie de recunoaștere a scrisului de mână. Aceasta merge destul de bine atâta timp cât nu aveți un scris de doctor. Textele scrise se pot converti rapid în texte care pot transmise pe dispozitivele mobile sau pe mail.

Are o aplicație de înregistrare vocală care face o treabă surprinzător de bună și am putut vedea că este folosită pentru prelegeri sau interviuri, iar difuzoarele pentru redare sunt destul de clare. MatePad Paper are o aplicație de e-mail care se poate configura pentru conturile Gmail, Yahoo și Microsoft, plus un calendar și un calculator preinstalat.

Evident, există o variantă App Gallery pentru acest dispozitiv. Astfel veți putea aduce diversele aplicații de care aveți nevoie. Există și o bibliotecă digitală în care pot fi aduse cărți în format digital. Include un browser pentru a vedea conținut online, dar se conectează doar la Wi-Fi. Nu există acum variantă cu 5G.

Creionul digital M Pencil (generația 2) este ușor și comod de folosit, chiar ca un creion normal. El se prinde magnetic pe marginea tabletei și acolo se și încarcă (are o baterie integrată). Când este încărcat este recunoscut automat de tabletă și puteți lucra cu el.

Concluzii

Huawei MatePad Paper mi-a lăsat o impresie excelentă. Cred că este dispozitivul ideal pentru învățare. Dar este și pentru angajații creativi care vor să se concentreze exclusiv pe task-urile care sunt de rezolvat, fără să fie distrași de mesaje, apeluri sau jocuri și filme. Te ajută să te concentrezi la ceea de faci și să reții mai ușor. Autonomia mare este un avantaj. Iar faptul că notițele se convertesc în text este un mare bonus pentru cei care preferă scrisul de mână.

Galerie foto