Huawei P10 Lite mi-a lăsat o impresie pozitivă și am testat și P9 Lite 2017, care este diferit de Huawei P9 Lite de anul trecut. Revin pe tema asta, fac și o comparație între ele, fac și o comparație cu P10, sper să pot să filmez pe tema asta cât se poate de repede.

huawei p10 lite review

Huawei P10 Lite păreri pro și contra

Mi-a plăcut:
– cum arată și cu se simte în mână, nu este un telefon ieftin;
– ecran decent și performanță decentă;
– camera foto bună;
– autonomie ok;
preț accesibil;

Rămâne de discutat:
– diferența față de P9/P10 este mare;
– există terminale performante la acest preț;

Experiența cu P10 Lite

Am testat recent o mulțime de telefoane din gama mid-range, de la modele Samsung, Huawei, Lenovo, Sony și altele. Sunt la mare căutare, cineva povestea că nici nu se uită la telefoanele peste 1.500 de lei, că ăsta e prețul maxim pentru un telefon. Ce să dai mai mulți bani pe un smartphone? Este adevărat, la 1500 de lei găsești telefoane cu care faci treabă. Modelul de față este vreo 1.300 lei. Pot să spun că au o politică de preț astfel încât să fie pe toate nivelurile. Huawei P9 Lite de anul trecut este vreo 900 de lei. P9 Lite 2017 este vreo 1.100 de lei și lista poate continua. Există pe piață și Huawei P8 Lite și să nu uităm de telefoanele Honor, care sunt de fapt tot Huawei.

Confuzia pentru consumator poate fi un coșmar. Pe cutia lui P10 Lite scrie Huawei PX Lite. Acum, sincer, nu cred că se va uita cineva după PX. Scos din cutie, telefonul arată foarte bine, relativ comparabil cu P10, mai mult cu P9 de anul trecut. Seamănă și cu P9 Lite, dar le puteți deosebi rapid din detalii. Modelele mai ieftine nu au USB Type-C, ci mufă USB clasică. Noul P10 Lite nu are cameră duală, nici P9 Lite 2017 nu dispune de așa ceva. Senzorul de pe spate este dreptunghiular, ca la P9 de anul trecut. P10 are senzorul mutat pe față, cu buton oval, ca la modelele Samsung. Dar diferă modul de apăsare pe buton.

Huawei P10 Lite are procesorul HiSilicon Kirin 658, actualizată față de 655 de anul trecut. Ecranul de 5.2 inch este Full HD, probabil același panel folosit la majoritatea modelelor companiei. Modelul testat avea 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, din care liberi mai sunt 16,6 GB. Camera foto este de 12 megapixeli și cea frontală de 8 megapixeli, cam aceeași combinație ca și la celelalte modele. Trecem mai jos prin teste hardware și testul de cameră foto, să vă faceți o idee.

P10 Lite versus P10

Huawei P10 este construit pentru performanțe și are procesor de top, camera foto duală Leica, baterie de 3.200 mAh. P10 Lite sau P9 Lite au procesoare economice, cameră foto cu o singură lentilă/senzor. Bateria este de 3.000 mAh și probabil autonomia este mai mare datorită procesorului economic, dar cu scăderea de performanță despre care vorbeam. Ca design arată cam așa. Prețul este sub 50% din modelul de top, deci este o alegere potrivită atunci când luați un cadou, un telefon pentru un copil sau pentru cei în vârstă. Știu că mă repet cu clișeele, dar cred că un utilizator avansat are nevoie de mai mult. Vă pot da exemple de telefoane mult mai performante la acest nivel de preț.

P10 Lite versus P9 Lite 2017

O să fac un articol separat pe tema asta și eventual un video în care le compar. Practic, P9 Lite 2017 aduce actualizari față de P9 Lite 2016, iar P10 Lite este cu puțin peste modelele din seria 9. Nu foarte mult, nu cât m-aș fi așteptat eu. Are un procesor actualizat și mai multă stocare internă. Modelul P9 Lite are un plastic lucios și alunecos și se simte că este mai ieftin. Altfel, este destul de similar.

Performanțe

Ca performanțe hardware P10 Lite este sub jumătatea clasamentului. Mă așteptam la mai mult, dar se pare că sunt limitări pentru tehnologie și dacă ai vrea mai mult, plătești mai mult. Procesorul HiSilicon Kirin 658 are patru nuclee Cortex-A53 la 2.36 GHz și alte patru nuclee similare la 1.7GHz. Au crescut doar frecvența, dar procesorul nu merge mai rapid sau fără lag. Simți din interfață ceva probleme, apoi dacă accesezi aplicații intensive vei descoperi că nu merge totul așa cum ai fi vrut. Dacă nu aveți răbdare, cumpărați terminale cu procesoare mai rapide, chiar dacă au 3GB de RAM. Mai jos puteți vedea testele, pentru mine nu necesită comentarii prea multe. Am să zic că scorurile actuale sunt mult mai mari și le puteți vedea la fiecare test în parte.

Camera foto

Camera foto cred că este una bună, dar trebuie notat că nu are stabilizare optică, nu prea are nicio tehnologie de top. Senzorul de 12 megapixeli este însă bun și se pare că pe partea de procesare stau bine. Lentila este f/2.2 și folosesc detecție de fază pentru autofocus. Nu am făcut poze pe lumină slabă, dar nu am așteptări foarte mari la o astfel de cameră. Pentru toate celelalte lucrurile este o cameră decentă – poze de călătorie, poze de familie, selfie-uri și altele. Camera selfie a reușit să crească automat ISO și a scos zgomot, deși era suficientă lumină. Culmea este că arăta bine pe ecranul telefonului, dar pe computer se vede.

Huawei P10 Lite păreri

Huawei P10 Lite este un smartphone de nivel mediu spre low, adică pentru cei care caută bazat pe preț și ar vrea un terminal bun, dar accesibil. Procesorul este mediocru, experiența este de nivel mediu, camera este de nivel mediu. Design-ul, da, este bun și îmi place realizarea de produs premium. Stă plăcut în mână și pînă la urmă poți face orice vrei cu el. Eu personal nu aș putea lucra zilnic pe un P10 Lite, dar eu sunt un utilizator avansat care necesită viteză și putere de procesare. Multă lume nu are nevoie de așa ceva. Așa că se poate recomanda ușor un telefon de 1.300 de lei.

Galerie foto