Huawei Vision face parte din prima generație de terminale smartphone Android cu care chinezii vor să atace oficial piața europeană, inclusiv cea din România. Au mai existat pe piață terminale Huawei, dar niciunul de top. Compania este mai mult cunoscută pentru modem-urile 3G și HSPA, tot ea face echipamentele de rețea pentru operatorii telecom. Iar terminalele sale vor cuceri piața dacă vin la preț corect.
Huawei Vision este mai bun decât unele modele smartphone de nivel mediu din oferta HTC, Samsung Galaxy sau terminalele ieftine aduse sub diverse branduri.
I-am dat per-total nota 7,9 [rating:7.9]. Media a fost ridicată de prețul bun.

Huawei Vision
Huawei Vision

Click pe poză pentru mărire…

Huawei Vision

Telefonul chinezesc are un design care se apropie de unele modele HTC, chiar aș spune că este aproape de Desire, dar și oarecum diferit. Carcasa exterioară pare din aluminiu, ceea ce îi conferă un design relativ ok. Cei de la Huawei spun că este acoperit cu sticlă curbată – aproape imposibil de observat. Nu este un terminal subțire, dar ecranul este foarte bun. Diagonala este de 3,7 inchi și este un LCD TFT, cu rezoluție 800×480, cu o densitate bună, 252ppi. Luminozitatea este peste medie și mi-au plăcut culorile.

Huawei Vision are un procesor mediu, Snapdragon MSM8255-1 single-core la 1GHz, cu accelerator grafic Adreno 205. Memoria RAM este 512MB, iar stocarea internă integrată este de 2GB ROM și 1GB pentru alte aplicații sau poze. Are slot pentru carduri micro-SD de pînă la 32GB.

Camera foto este ok, senzor de 5 megapixeli, filmare HD 720p, diverse tehnologii de imagine. De asemenea, telefonul are WiFi, Bluetooth, GPS, tuner radio FM și multe alte chestii care au devenit într-adevăr obișnuite într-un smartphone. Nu lipsește nimic. Notă bună a luat și bateria, de 1.400 mAh.

Este un telefon echilibrat și l-aș recomanda mai degrabă decât Wildfire S, Galaxy Mini sau Nokia 700. Prețul lui Vision este de circa 1.300 de lei, fără oferte și reduceri. Un preț foarte decent.

Mi-a plăcut

– ecranul luminos și cu imagini clare;
– prețul accesibil;
– design-ul general ok;

Nu mi-a plăcut
– faptul că seamănă cu HTC;
– procesorul single-core;
– este destul de gros;

 

Note

Design: [rating:7]
Display: [rating:7.9]
Hardware: [rating:7.6]
Software: [rating:8]
Baterie: [rating:8.2]
Preț: [rating:8.8]

Galerie foto

[nggallery id=323]

Video

Un clip de prezentare oficial.