Am testat HUAWEI WATCH FIT, o combinație între ceas și bandă fitness pentru pasionații de sport. Are un design dreptughiular, cu ecran color mai mare decât banda standard, dar și funcții inteligente mai multe. HUAWEI WATCH FIT aduce și o durată de viață a bateriei foarte mare comparat cu principalii competitori.

huawei watch fit review 0001 (4)

Pro și contra WATCH FIT

Avantaje:

  • este ușor și comod de purtat;
  • 130 de fețe diferite;
  • rezistă la apă și praf;
  • ecran mare și vizibil, colorat;
  • include antrenamente și exerciții;
  • analiza bătăilor inimii, oxigenare, calitatea somnului, stres;
  • încărcare rapidă și 10 zile autonomie;

Dezavantaje:

  • nu are WiFi;
  • nu are microfon și speaker;
  • numărul de aplicații este limitat;

Detalii tehnice WATCH FIT

Display: AMOLED 1.64 inch, 456×286 px, 326 PPI
Procesor: DK3.5+ST
Memorie: 16MB
Stocare: 4 GB
Dimensiuni: 46 x 30 x 10,7 mm
Greutate: 34 g
Baterie: 180 mAh
Conectivitate: Bluetooth 5.0
Preț: 499 lei

Design și experiență de utilizare

WATCH FIT este primul dispozitiv smart wearable cu ecran dreptunghiular realizat de Huawei. Au ales pentru asta un ecran de 1.64 inch, acoperit cu sticlă curbată 2.5D, disponibil în numeroase culori, cu diferite curele de prindere. Arată foarte bine, ecranul este luminos și are contrast puternic, sute de variante de fețe, este foarte ușor comparat cu ceasurile smart și are autonomie peste așteptări.

Ecranul are margini subțiri și este AMOLED. Se poate seta să fie activat prin rotirea mâinii sau îl puteți aprinde doar când aveți nevoie, pentru autonomie mai mare. Ceasul are doar 21 de grame, iar brățara adaugă alte 12 grame la greutatea totală, oricum mai ușor și mai comod decât ceasul rotund.

WATCH FIT este disponibil în patru variante de culorae, inclusiv roz,verde, portocaliu sau negru. Brățările colorate pot fi de asemenea asortate, iar fiecare culoare are teme dedicate pentru fețe și meniuri ca să fie totul aliniat cu ultima modă.

Deși este atât de compact și ușor, WATCH FIT are o baterie care ține 10 zile de utilizare normală și se încarcă rapid. Are un accesoriu clip-on care permite conectarea magnetică și încărcarea rapidă. În doar cinci minute de încărcare are suficientă energie pentru o zi întreagă. Cam jumătate de oră la priză încarcă bateria pînă la 70%. Deci nu trebuie să vă faceți griji legate de autonomie.

Se utilizează tot cu aplicația Huawei Health care este disponibilă în HUAWEI AppGallery. Include o mulțime de funcții smart, cam toate pe care le așteptați de la un dispozitiv dedicat utilizatorilor pasionați de sănătate și sport.

Are chiar un asistent sportiv cu programe individuale de lucru și exerciții speciale. Odată că poate să vă dea reminder când ați stat prea mult nemișcat. Însă asta este o funcție prezentă pe cam toate device-urile de gen. WATCH FIT permite accesarea rapidă a unui program care să vă mențină în formă. Are în program exerciții speciale pentru birou. Are mișcări pentru spate, gât și umeri, precum și alte lucruri extrem de interesante.

Pentru momentele de sport, antrenorul smart are 12 cursuri speciale de fitness, pentru cei care vor să slăbească, pentru cei care vor exerciții cardio sau altele asemenea. Dacă ați stat mult pe scaun o să vă prindă bine și programul de Stretching (întinderea mușchilor), care este de asemenea foarte util după orice sesiune sportivă, mai ales cardio.

WATCH FIT are exerciții pentru tonifierea abdomenului, pentru picioare, pentru mușchii principali, dar și pentru întărirea inimii sau a plămânilor.

Programul preinstalat include cursuri specializate pentru pasionații de alergare. De asemenea, sunt programe similare pentru bicicletă, înot, dans, bicicletă eliptică sau pentru vâslit.

Toate datele sunt analizate de senzori, iar ceasul face diverse recomandări. Din aplicația Huawei Health puteți vedea apoi diverse rapoarte privind activitățile realizate și cum evoluați de la o zi la alta.

Alte funcții inteligente

WATCH FIT vine și cu alte opțiuni interesante. Mie personal îmi place alarma prin vibrații, nu mă mai pot întoarce la sunetele care mă făceau să sar din pat dimineața. Este atât de plăcut să te trezești încet și nu am adormit niciodată la loc. Vibrează, apeși pe ecran să se oprească și asta a fost tot, fără atacuri de cord.

Evident, poate fi folosit pentru a controla muzica. Dacă faci sport deseori o să folosești melodiile favorite pentru ritm și energie, iar din sistemul de control poți să schimbi melodia sau să dai pauză, dar și să controlezi volumul pieselor.

Poți seta diverse remindere direct pe el. Să iei pastilele necesare, să iei suplimentul nutritiv, sau să plimbi cățelul, orice activitate poate primi un reminder scurt, tot prin vibrații.

WATCH FIT poate controla la fel și camera de pe telefon, deci aveți și telecomandă pentru selfie.

Altă chestie foarte utilă și pe care o folosesc des: Find your phone. Se întâmplă tuturor, mai cade telefonul sub scaunul de la mașină, mai intră între pernele de la canapea, ba este pus pe mașina de spălat. Cu doar o apăsare de buton face telefonul să sune, mult mai ușor de găsit față de opțiunea din browser și contul Google.

Evident, afișează starea vremii și chiar poate reda alerte privind vremea periculoasă. Are chiar și funcție de lanternă care transformă ecranul într-un dreptunghi alb care poate fi suficient de stălucitor ca să vă descurcați pe întuneric.

Concluzii

HUAWEI WATCH FIT este o combinație între simpla bandă de fitness și ceasul smart. Este mai degrabă un ceas datorită ecranului mare și a posibilităților smart de control. Foarte bine realizat și cu design modern, are autonomie mare și face față cu brio la orice antrenament. Iar prețul este și el foarte bun.

Galerie foto