Am testat ceasul HUAWEI WATCH GT2 Pro, un model rezistent și fiabil. Are un design modern, funcții inteligente avansate și o durată de viață a bateriei foarte mare comparat cu principalii concurenți.

Pro și contra WATCH GT2 Pro

Avantaje:

  • autonomie foarte mare;
  • funcții inteligente avansate;
  • rezistență peste media industriei;
  • multiple moduri sportive;
  • analiza bătăilor inimii;
  • monitorizare pentru stress, oxigen, somn;

Dezavantaje:

  • nu are EKG;

Detalii tehnice

Display: AMOLED 1.39 inch, rotund
Procesor: Kirin A1
Memorie: 32MB
Stocare: 4 GB
Dimensiune: 46.7 mm
Greutate: 52 g
Baterie: 455 mAh
Conectivitate: Bluetooth 5.1
Preț: 1.400 lei

Realizare și rezistență

Ceasul Huawei este realizat din titaniu, ecranul este acoperit cu safir, iar partea din spate este ceramică, pentru rezistență superioară. Este protejat față de apă sau praf.

Protecția pentru ecran are o rezistență estimată la 9 grade pe scara Mohs, unde diamantele naturale au 10, iar majoritatea protecțiilor pentru ceasuri smart ating 6 sau 6.5 grade. Cu alte cuvinte este unul dintre cele mai rezistente ceasuri din acest punct de vedere.

În cutia de bază vine cu două curele, una gri din piele ecologică și una neagră din plastic, dar puteți folosi aproape orice curea de ceas obișnuită, pentru ceasuri de mână de 46 mm. Pe spate are senzorul care urmărește bătăile inimii, nivelul de oxigen din sânge sau de stress. Ceasul are două butoane pe lateral, unul dintre ele poate fi personalizat din setări să realizeze diverse acțiuni.

Ceasul se încarcă exclusiv wireless, fie prin accesoriul inclus în cutie, care se lipește pe spatele acestuia, fie direct de la un telefon cu wireless reverse charging. Probabil merge și pe dispozitivele de birou cu încărcare wireless. Astfel nu mai are alte mufe de conectare și transferul de fișiere se face tot wireless.

Funcții inteligente

HUAWEI WATCH GT2 Pro are multe funcții inteligente, unele dintre ele sunt în premieră, altele există și pe alte ceasuri smart. Are o colecție mare de fețe deja incluse gratuit, dar există și un magazin din care se pot cumpăra altele, pentru a personaliza cât mai mult conținutul afișat. Evident, puteți folosi o fotografie de pe telefon ca wallpaper și pe ceas. Se transferă instant cu ajutorul NFC, doar selectați poza dorită și atingeți telefonul de ceas.

Ceasul include acum peste 100 de sporturi diferite. Are un sistem automat de detecție care pornește după ce observă că nu te mai deplasezi normal. La plimbare a pornit după câteva minute de mers, apoi s-a încheiat automat când m-am oprit. Desigur, puteți alege manual sportul practicat pentru a evita orice eroare.

Are 19 moduri profesionale de antrenament și 12 tipuri de activități în afara sălii (de la plimbare și alergat pînă la schi sau snowboard, bicicletă, înot, triatlon și așa mai departe), plus șapte sporturi de interior (bicicletă eliptică, vâslit, exerciții libere și altele).

Ceasul include noua tehnologie TruSeen 4.0+, care monitorizează mai cu atenție bătăile inimii, astfel că poți afla mai multe despre exercițiile intense, oxigenarea sângelui și nivelul de stress.

Funcția GPS are o setare utilă pentru cei care călătoresc des și fac sport sau plimbări lungi prin orașele vizitate. GPS Route Back îți permite să mergi sau să alergi fără grijă că te vei rătăci. Doar să urmezi indicațiile de pe ceas pentru a ajunge înapoi de unde ai plecat. Include, de asemenea, un altimetru ca să vezi mereu diferența de nivel parcursă.

Ceasul are o funcție specială pentru starea vremii și poate afișa, de asemenea, alerte de vreme rea. Funcția este utilă mai ales când urmează să fie furtuni, ploaie sau alte fenomene neprevăzute.

Nu mai trebuie să vă explic eu despre oxigenarea sângelui și importanța acesteia în contextul actual. Să fiți siguri că masca nu afectează oxigenarea, am făcut multiple teste cu masca purtată continuu și oxigenarea nu scade niciodată. Senzorul este util și atunci când mergeți pe munte la altitudini mari.

Watch GT2 Pro are și un sistem inteligent pentru analiza somnului TruSleep 2.0. După patru ani de cercetare specialiștii Huawei au venit cu o analiză mai avansată a ciclurilor de somn. Urmărește stadiile de somn: ușor, adânc, REM și altele, urmărește bătăile inimii, ritmul respirației și așa mai departe.

Printre funcțiile inteligente ale ceasului GT2 Pro se numără și remote capture ce poate fi folosit ca telecomandă pentru a face poze de pe smartphone. Este perfect dacă folosiți și un trepied sau suport pentru realizarea de fotografii.

De pe ceas se poate controla muzica de pe telefon, preluarea apelurilor, puteți vedea mesaje și notificări.

Evident, ceasul include funcția find my phone pentru a localiza rapid telefonul. Mai mult, din aplicația de pe telefon puteți localiza rapid ceasul cu o funcție similară.

Am folosit ceasul împreună cu aplicația Huawei Health pentru a monitoriza o serie de activități. Puteți vedea în galeria de mai jos mai multe detalii.

Concluzii

Huawei Watch GT2 Pro este un ceas inteligent foarte dotat, realizat din materiale rezistente și protejat față de apă sau praf. Are autonomie foarte bună și o mulțime de funcții inteligente. Pe scurt, răspunde foarte bine nevoilor celor care monitorizează activitatea sportivă sau activitatea de peste zi, fără să fie deloc greu sau incomod. Este recomandat și pentru cei pasionați de fitness, dar și pentru cei care vor să aibă un asistent inteligent mereu aproape pentru întrega zi.

Galerie foto