Pentru că mi-a sărit în ochi lansarea Kobo Reader (Touch) în România, am primit ebook reader-ul în teste de la elefant.ro. E foarte bine că l-au adus pe piața locală odată cu lansarea librăriei de cărți digitale în limba română.
Mi-a plăcut jucăria, deși am și unele chestii de reproșat. Tehnologia e-ink a evoluat, iar gadgetul este touchscreen. Chiar este odihnitor pentru ochi, așa că poți citi o carte. Iar el știe automat la ce pagină ai rămas cu lectura. 

Kobo Reader - ebooks
Kobo Reader - ebooks

Am primit instalate deja o serie de cărți, așa că nu am terminat de citit. Am vrut totuși să scriu despre reader pentru că este un cadou perfect de Sărbători.
Ce mi-a plăcut:
– ușurința în utilizare;
– browserul integrat;
– conectivitatea WiFi;
– durata bateriei;
– are Sudoku integrat;
– e foarte ușor;

Ce nu mi-a plăcut:
– se mișcă relativ greu;
– are integrat un magazin de cărți în limba engleză;
– nu poți instala aplicații;
– ecranul de 6 inchi este relativ mic;

Kobo Touch

Kobo Touch este un gadget pentru pasionații de lecutră. Chiar nu-l simți în geantă sau buzunarul de la sacou și poate stoca o mulțime de cărți interesante. Are 2GB integrați, dar spre deosebire de alte produse suportă carduri de memorie de pînă la 32GB. Procesorul este un Cortex A8 la 800 MHz, special adaptat pentru produse tip ereader. Kobo Touch vine în mai multe culori, eu am la teste unul bleu ciel. Pînă acum am început două cărți, dar nu am terminat niciuna. Experiența de citire este foarte ok, dai pagina ca la carte, ecranul touch este relativ ok. Cum spuneam, bateria a ținut enorm de mult, cam zece zile de utilizat normal – citit, sudoku, browser, WiFi.

Kobo vine și cu software pentru conectarea la PC, are o mufă USB și se conectează la el prin cablu. Se și încarcă așa. Aplicația desktop permite sincronizarea conținutului și transferul de alte chestii de pe PC. Ai nevoie de un cont pe site-ul lor pentru a face sincronizarea.

Concluzii

Pentru pasionații de lectură și pentru browsing alb-negru, este un gadget ok. Se pretează ca și cadou pentru o persoană care chiar citește. Având la dispoziție și librăria în limba română pusă la punct de elefant.ro, cred că toate problemele anterioare s-au cam rezolvat.

Galerie foto

[nggallery id=283]