M-am jucat câteva zile cu Lenovo IdeaPad U260, un laptop subțire și stilat pentru utilizatorii business care călătoresc des și au nevoie de un laptop special, nici foarte greu, dar nici cu puterea de procesare limitată. Lenovo IdeaPad U260 intră pe o nișă deschisă de MacBook Air și pe care a venit și Asus U36, dar acum companiile nu se mai bat pe preț cu Apple, ci au venit cu laptopuri accesibile, mici și puternice în același timp.
IdeaPad U260 nu este un laptop pentru jocuri video avansate, dar se descurcă foarte bine cu orice altceva. Iar viața bateriei bate spre de 4 ore, deci este un sistem mobil foarte ok.
Lenovo IdeaPad U260
Laptopul Lenovo este bine făcut, cu atenție la detalii, deși este păcat că interiorul este negru lucios. Nici cu portocaliu nu prea mă omor, am auzit că mai are o variantă crem. Dar mă rog, unora le place De asemenea, procesorul ales este un Intel Core i5 Ultra-Low Voltage, care nu poate fi numit de mare performanță, merge la 1,33GHz, iar cei 4GB de RAM sunt cu siguranță utili. Procesorul este mai bun clar decât un Intel Atom, iar memoria RAM este DDR3, per-total o experiență foarte bună.
Lenovo IdeaPad U260Tastatura este ok, nu trebuie să-ți bați capul. Observ că s-a depășit perioada când producătorii veneau cu tot felul de inovații la tastatură de uneori nu puteai scrie corect. Iar butoanele sunt plasate tot mai bine, cu spațiu suficient, să poți tasta ok.
Lenovo IdeaPad U260 are ca soluție grafică Intel HD Graphics, de-aia scriam că nu este laptop de jocuri. Display-ul este ok, primul de 12,5 inchi – aproape 32 de centrimetri, mult mai bine ca la un laptop. Rezoluția este 1366 x 768 pixeli, iar tehnologia LED backlit asigură o calitate bună a imaginilor. Aș face o listă cu avantaje și dezavantaje.
Lenovo IdeaPad U260IdeaPad U260, principalele avantaje:
– are doar 1,38 kilograme;
– este subțire, cu un design ok;
– merge relativ ok și ține bateria câteva ore;
– dispune de principalele tehnologii, USB, HDMI, LAN.
Principalele dezavantaje:
– bateria este încastrată și nu ai acces la ea;
– lipsa plăcii video;
– procesorul ULV;
– nu are cititor de carduri SD;
Prețul anunțat pentru sistem este de 3.000 de lei.
Galerie foto:
[nggallery id=143]
1 comentariu