A ajuns de câteva zile, dar nu am vrut să scriu până nu îmi fac o idee. Teoretic este aproape un netbook, dar cu tehnologie ThinkPad. Practic este un mini-notebook cu tehnologia Centrino 2. Singurul sistem pe aceasta tehnologie pe care l-am testat pînă acum, Sony Vaio TT, mi-a îndeplinit toate aşteptările. Să vedem cum iese Lenovo. Pînă acum merge brici, dar vorba aia, are şi cu ce: procesor Intel Core 2 Duo la 2,26 GHz, 3 MB L2 cache, 1066 MHy FSB, memorie RAM 2 GB, sistem de operare Windows XP, accelerator grafic Intel şi hard-disc de 40GB. Am şi docking station Ultrabase, tastatură completă de tip desktop şi urmează să vină şi un monitor Lenovo.

Ca şi netbook, este foarte uşor, de numai 1,1 kilograme, are WiFi, Bluetooth, baterie de 6 celule, precum şi cameră foto integrată. Există pentru companii o mulţime de opţiuni de securitate, de exemplu autentificare cu amprentă sau management de la distanţă al aplicaţiilor software.

Aşezaz pe dock, cu tastatura în faţă şi un monitor mare nici nu zici că lucrezi la un laptop mic. Cred că este o soluţie foarte bună pentru cei care călătoresc des, să nu fie obligaţi să deţină două computere.

Semnalez şi un aspect negativ: laptopul în sine nu are TouchPad, doar un mic buton ca la telefon, TrackPoint care reuşeşte să te încurce. Pe tastatura completă există un TouchPad normal, dar nu poţi să o iei cu tine peste tot!

Am să revin cu diverse detalii despre laptopul Lenovo şi accesoriile sale.