LG G Flex, smartphone-ul cu ecran curbat pe care îl testez de o săptămână prin programul Orange Smartphone Tester, are multe avantaje, dar are și el problemele lui. L-am remarcat de la primul anunț oficial, datorită formei. Ei bine, nu e prea flexibil, dar nici rigid nu e. Este un terminal multimedia excelent, mai puternic decât orice competitor de pe piață, dar în același timp este destul de mare fiind aproape de dimensiunile tabletei… Totuși, este mai mic, mai subțire și mai ușor de utilzat decât tableta. Cred că are șanse să fie adoptat, mai ales că are un design excelent și un efect de *wow* de câte ori îl scoți din buzunar.

LG G Flex
LG G Flex

Pro și contra LG G Flex

Mi-a plăcut foarte mult:
– puterea hardware care se simte cu adevărat, n-are niciun pic de lag;
– autonomia foarte mare, cred că este lider la viața bateriei între modelele “phablet”;
– camera foto este ok, peste terminalele de top ale competiției;
– ecranul este bun, deși am scris despre el și la minusuri, dar vedeți clipul pe Youtube și o să înțelegeți;
– este suficient de ușor să nu îl simți în buzunar;
– sunet destul de bun;
– interfață ok, fără înflorituri inutile și foarte rapidă;

Rămân de discutat:
– este un terminal foarte mare, aproape tabletă, triplu cât un iPhone, voluminos;
– nu are slot pentru carduri microSD;
– ecranul curbat are puține avantaje – doar că nu se sparge la cădere – iar caracteristicile lui tehnice nu sunt de top (AMOLED 720p);
– prețul este măricel;
– plasticul de pe spate este încărcat electrostatic și atrage orice scamă;
– nano-coating este doar o chestie de marketing;
– flexibilitatea este limitată, doar dacă îl apeși cu intenție se mișcă câțiva milimetri;

LG G Flex - interfata
LG G Flex – interfata

Impresii în utilizare

Am mai testat telefoane de mari dimensiuni și tablete cu funcție de telefon. Una din chestiile comune este că sunt greu / incomod de luat cu tine. În geantă sau borsetă este ok, dar LG G Flex nu stă bine lângă agende tocmai datorită formei. În buzunar însă stă destul de comod, nu l-am simțit. Chiar e mai comod de ținut decât telefoanele perfect drepte. Dacă la început pare imens și ai tendința să-l scapi din mână, după câteva zile te obișnuiești cu dimensiunea. Eu acum nu pot trece înapoi la iPhone 5S de exemlu, pentru că mi se pare minuscul și mi-ar trebui câteva zile să mă reobișnuiesc cu el. Cred că revin temporar la S4, care dintr-o dată pare ultra-subțire 🙂

LG a prezentat cu mare fast plasticul de pe spate, care ar trebui să se repare (nano-coating) și să acopere zgârieturile. Am văzut chiar și filme pe Youtube în care Fles repară miraculos aceste zgârieturi ocazionale. Ei bine, eram super-entuziasmat cât am observat că s-a zgâriat în buzuar, datorită cheilor. Vroiam să filmez cum se repară și așa mai departe. După trei zile, zgârietura este tot acolo, nu s-a reparat miraculos nimic. Cu indulgență putem spune că s-a mai estompat, dar este acolo și se vede foarte bine.

Plasticul este foarte lucios și se încarcă electrostatic adunând toate scamele din buzunare, când scoți telefonul în public trebuie întâi să îl ștergi bine, să nu se vadă cât de murdar e… Una-peste alta Optimus G părea un smartphone premium, iar G Flex pare o jucărie în comparație cu el. De asemenea, plasticul lucios care înconjoară ecranul face probleme la vizionare dacă bate lumina în el – în soare sau la lumină puternică în interior. Pe de altă parte, ecranul în sine este foarte luminos, se vede bine și la soare, mai bine decât oricare dintre terminalele competiției.

La partea de hardware este indiscutabil cel mai bun smartphone la ora actuală. Combinația de chiset Qualcomm 800 cu procesorul Krait 400 și GPU Adreno 330 dă scoruri peste Galaxy Note 3 sau chiar iPad Mini Retina în principalele teste benchmark. Jocurile se mișcă excelent, iar filmele Full HD au mers perfect, deși rezoluția ecranului este 720p. Să vedeți în videoclipul de la final că jocurile și filmele arată foarte bine. Meniul însă are probleme cu rezoluția și se văd pixelii în mișcare. Am schimbat mai multe teme, dar senzația că nu se vede bine persistă.

Android 4.2.2. – au mers pe varianta safe – dar mă așteptam măcar la o actualizare la 4.3, dacă nu la cea mai nouă versiune.

Poza cu G Flex - low-light
Poza cu G Flex – low-light

Camera foto din LG Flex a fost criticată de mulți dintre cei care au testat aparatul. Eu zic că n-au prea folosit modurile inteligente incluse și au făcut pozele pe Auto… Poate că modul automat nu este foarte corect, dar am folosit scenele inteligente și ies poze excelente. Am micșorat câteva să le pot încărca pe blog. Sunt foarte corect realizate, cu toate detaliile necesare. Secretul este să nu miști telefonul când fotografiezi. Cred că pot spune fără să greșesc că imaginile se compară cu orice cameră compactă, premium, chiar și cu imaginile făcute de mirrorless-urile ieftine cu obiectiv de kit.

Click pe imagini pentru mărire…

Poza cu G Flex - low-light 2
Poza cu G Flex – low-light 2

Culorile sunt redate corect – aici în interiorul unui supermarket:

Poza cu G Flex - culori
Poza cu G Flex – culori

Iar la lumină face fotografii excelente…

Poza cu G Flex - lumina-buna 2
Poza cu G Flex – lumina-buna 2

Concluzii

LG G Flex este un smartphone de top, atât ca și concept și design, cât și ca dotări hardware și software. Este un model excelent pentru cei care caută un terminal de 6 inch care poate fi aproape tabletă și un smartphone mereu la îndemână. Entuziaștii tehnologiei nu vor fi dezamăgiți.

Galerie foto

Prezentare video