Am testat zilele astea vreo patru dintre cele mai bune terminale smartphone ale momentului, dar LG V10 m-a impresionat pozitiv. Este un smartphone bun, rezistent, bine făcut, cu o cameră foto fără egal. E drept, nu e la fel de performant ca alte modele, dar asta n-ar trebui să vă descurajeze prea tare. În fond își face treaba foarte bine și are un preț bun.

LG V10 review
LG V10 review

Acest telefon a fost oferit pentru testare de către LG România.

Pro și contra LG V10

Mi-a plăcut foarte mult:
– design-ul și realizarea, arată bine, solid, rezistent;
– autonomia bună în comparație cu multe alte terminale;
– camera foto excelentă, pe soare sau pe întuneric;
– ecranul foarte bun, cu culori puternice;
prețul bun;

Rămâne de discutat:
– performanța este pe la jumătatea clasamentului;
– există modele concurente la acest nivel de preț;

ads

LG V10 – review

LG V10 m-a impresionat încă de la lansare. Este primul smartphone cu două display-uri, având un ecran mic deasupra display-ului principal. Când ambele ecrane sunt active poți vedea acolo o serie de short-cut-uri spre cele mai utilizate aplicații. Poți personaliza informațiile afișate acolo. Este un ecran always-on, adică mereu activ, dacă ecrnaul mare este inactiv, arată ceasul, notificările, ce-i mai spui tu. Cred că el contribuie la creșterea de autonomie resimțită.

Pe de altă parte, pe mine m-a dezamăgit Snapdragon 808. Procesorul hexa-core de anul trecut trebuia să îmbine performanțele de la Snapdragon 810, dar fără să se încingă prea tare. De fapt, probabil că 808 este doar varianta care se încinge mai puțin și atât. Performanța este de nivel mediu, atâti Mediatek, cât și Huawei au procesoare mai puternice, iar Exynos de anul trecut îl bate de asemenea ca performanțe. E drept, pentru mulți utilizatori acest lucru este irelevant, pentru majoritatea activităților este foarte bun. Mie personal îmi place să am cel mai performant telefon disponibil.

Primul lucru care m-a impresionat la LG V10 a fost design-ul. Adevărul este că m-am cam săturat de terminalele care se concurează unul cu altul în același format dreptunghiular sau rotunjit pe margini. Acest model este diferit, oarecum curbat, cu un spate cauciucat care stă foarte bine în mână. Ecranul de 5.7 inch are rezoluție 2K, 2560×1440 pixeli, are culori excelente și se vede totul perfect. Ca dimensiuni este un pic mai mare ca Note, datorită ecranului superior de 2.1 inch.
Camerele foto sunt impresionante, ambele. Am pus mai jos câteva fotografii făcute cu camera foto de pe spate, senzor de 16 megapixeli, f1/8 cu autofocus laser. Senzorul este de 1/2.6 inch, are integrată tehnologie de stabilizare optică. Camera foto frontală pentru poze selfie este o cameră duală, impresionantă, cu senzor de 5 megapixeli. Cele două lentile permit realizarea de poze selfie de mare calitate, dar și unele cu unghi larg, pentru grupuri, greu de făcut cu altfel de telefoane.

Am supus telefonul și la testele de performanță obișnuite, curios să văd dacă se descurcă bine sau nu. Nu poți spune că sunt scoruri rele, dar cu 55.000 de puncte este departe de cele mai performante telefoane. Anul acesta HTC 10 domină clasamentul, urmat de Galaxy S7 și Huawei Mate 8. Apoi vin modelele de anul trecut, Note 5, Galaxy S6, chiar și Note 4. Abia apoi LG G4 și alte modele mai vechi.

De asemenea, aș discuta puțin despre preț, telefonul fiind acum pe la 2.800 de lei. La acest nivel de preț avem câteva modele concurente: Nexus 6P de 32GB, Galaxy S6 de 128GB, Sony Xperia Z5, dar și HTC One A9. Sigur că decizia aparține fiecăruia, eu aș merge pe S6 de 128GB, mi se pare o alegere bună. Știu oameni care ar alege Xperia Z5 fără discuție, iar alții ar vrea sigur terminalul Nexus pentru cea mai nouă versiune de Android. Chiar așa, V10 vine cu Android 5.1 și deocamdată nu există actualizare pentru acest model.

LG V10 are o autonomie foarte bună, comparat cu alte telefoane stă foarte bine. Eu personal am pornit cu el la drum la 7 dimineața, iar seara am ajuns cu 20%, iar Power Saving chiar ajută. De obicei la iPhone am nevoie de baterie după prânz, iar la S7 normal la 7 seara am 10%. Cu V10 reușeam să mă descurc bine toată ziua.

Performanțe hardware

Cum vă spuneam, nu este unul dintre cele mai performante telefoane de anul acesta. Pe de altă parte nu stă nici foarte slab la performanțe precum modelele Zenfone sau HTC. Este un pic peste One A9, dar sub nivelul LG G4. Am impresia că Snapdragon 808 și ecranul de 5.7 inch cu rezoluție mare influențează rezultatele.

Camera foto LG V10

Camera foto este una dintre cele mai bune disponibile pe un smartphone la ora actuală. Chiar și pozele de noapte sunt mai bune decât la Galaxy S7 Edge, care e considerat acum de mulți specialiști cel mai tare la fotografie. Desigur, există și nuanțe subiective, dar V10 a scos pozele corect în orice situație. Sunt micșorate pozele, dar vă asigur că ele sunt impecabile. Desigur, are și cadre în care face focusul în altă parte decât trebuie, are și cadre mișcate, dar ca telefon a realizat cele mai bune fotografii din 2016.

Protecție pentru LG V10

Un model de top cu preț relativ mare are nevoie mereu de protecție. Un astfel de telefomn merită ferit de lovituri sau zgârieturi, pentru că ulterior, când vă plictisiți de el, poate că vreți să-l vindeți și să obțineți un preț corect pe el. Nu vă feriți de folie, de husă de protecție, de carcase anti-șoc. Găsiți tot felul de acesorii pentru V10 pe MobileDirect.ro. Eu vă prezint mai jos câteva dintre husele special făcute pentru acest terminal. Merită să îl protejați și să vă bucurați de el cât mai mult timp.

Concluzii

LG V10 nu concurează la titlul de cel mai performant telefon sau de cel mai tare smartphone cu Android. Cu toate acestea este un smartphone bun, își face treaba foarte bine, nu ai de ce să te plângi de el. Nu ai lag în interfață, aplicațiile merg bine, autonomia este foarte bună. Camera foto este într-adevăr una dintre cele mai bune, la fel și camera duală frontală. Mie îmi place că are slot pentru carduri microSD, că are baterie detașabilă și mi-a plăcut mult ecranul. Ce să zic, aș recomanda un astfel de terminal dacă nu vreți să aveți chiar cel mai performant telefon din lume. Prețul de 2.800 lei este ok pentru valoarea adusă.

Galerie foto