M-am jucat o vreme cu micuțul MacBook Air și am făcut un super articol pe Computerblog.ro după o idee a lui Vali Bîrzoi. Ce se întâmplă dacă ești obligat de mâine să folosești un laptop Apple în loc de PC? Cât de grea este trecere de pe un laptop normal pe o jucărie cum e MacBook? Nu este deloc greu. Chestia cu adaptarea dificilă, să vă spun eu cum e: ori te adaptezi, ori mori. Eu m-am descurcat foarte bine cu MacBook Air, ba chiar am găsit toate aplicațiile de care aveam nevoie. Cred că oricine s-ar descurca. Chestia cu tasta “Delete” sau cu butonul de închidere plasat în stânga sunt mofturi de copii. E simplu: dacă vrei (și ai bani) de mâine ești pe Mac. Și te asigur că nu ai de ce să regreți mutarea.Abia a ajuns astăzi, este incredibil de subțire și de ușor. Este perfect pentru deplasări și din câte am auzit, s-a și ieftinit. Să nu mai zic că a pornit în zece secunde, iar ecranul este super. Carcasa din aluminiu îți dă o senzație de rezistență fără precedent. Și da, sunt impresionat deși am văzut prezentările oficiale Apple și clipurile sau pozele de pe alte site-uri. Pur și simplu este altceva. Promit că revin cu un review extins, în măsura posibilităților (stă la mine doar o zi).

Nu, chiar nu am crezut că este posibil. Este unealta perfectă pentru călătorie.

Nu, nu am de gând să trec pe MacBook și nici nu e o campanie plătită. E vorba să mai schimbăm mentalitățile. Nu e nimic greu în trecerea la Mac și vă asigur că OS X este la fel de prietenos pe telefon, pe tablet sau pe MacBook. Dar mai bine, citiți articolul și aștept acolo comentarii și întrebări.

ads

Legat de viața bateriei, că mă tot întreabă lumea. Apple zice 5 ore, am găsit afirmații convinse că ține mai mult de 6 ore. Depinde ce faci. Eu nici în cadrul experientului nu am lucrat non-stop. Neatins, computerul intră în standby imediat. Se pare că tehnologia stand by e foarte bine pusă la punct. După 3 ore era la 47% bateria, de la 74%. Cred că dacă lucram non-stop pe el, 4,5 ore era maximum de viață, dar din cauză la stand by acest timp variază mult în plus. Oricum, este un timp bun.

Apple a vândut 1,1 milioane de laptopuri MacBook Air în trimestrul patru al anului anterior (octombrie-decembrie 2010), luând la un loc versiunile cu ecran de 11,6 inchi și 14 inchi, conbform unui studiu citat de Apple Insider. Cifrele sunt citate de un analist Concord Securities care urmărește evoluția Apple. MacBook Air (lansat în octombrie) devine astfelunul dintre cele mai bine vândute produse Mac din toate timpurile.

Cifrele sunt cu 60% peste estimările analiștilor. Concord mizase pe vânzări de circa 700.000 de unități pe trimestrul al patrulea. Comparat cu restul vânzărilor de echipamente Mac, noul Air ocupă 1/3 din totalul unităților vândute. Comparat cu MacBook Pro, este un raport 1 la 2 spun analiștii. Per-total, Apple a vândut în trimestrul patru 2,9 milioane de laptopuri.

Ca raport de încasări, MacBook Air a adus cam 40% din veniturile diviziei de computere. Analiștii spun că primele luni din 2011 vor aduce vânzări de… 700.000 de unități. Probabil că vor fi iar sub cifrele reale.

Apple a depășit anul trecut cel mai mare producător de PC-uri, HP, ca număr de unități vândute, dacă adunăm la laptopuri și desktop-uri și tabletele iPad.

Cumpără și tu un MacBook Air de aici >>.

MacBook Air
MacBook Air

Sursa: AfterDown