Am testat MGCool Band 2, un fitness tracker sau brățară smart pentru pasionați de sport, care monitorizează pulsul și are diverse funcții interesante. MGCool este un sub-brand al producătorului de telefoane Elephone care s-a remarcat anul trecut prin câteva modele interesante. Brățara costă sub 20 de dolari.

Am remarcat anul trecut Elephone S7, un smartphone bun, cu design excelent și preț foarte bun. Nu am fost multe informații despre compania care produce aceste telefoane, dar am observat că sunt bine văzuți în presa internațională. De asemenea, despre MGCool sunt în general review-uri pozitive.

Pro și contra MGCook Band 2

Atuurile acestui produs:
– o brățare subțire și ușoară, cauciucată;
– design ok, comod de purtat;
– setare ușoară cu aplicație dedicată;
– rezistență la apă IPX7;
– preț foarte bun;

Rămâne de discutat:
– nu știm cât de precis este senzorul de puls;
– livrarea din China durează mult, costă dacă vreți produsul repede;
– în caz că apar probleme, nu aveți service local;

Experiența cu MGCool Band 2

Nu cunoșteam pînă acum brandul MGCool, dar am scris despre Elephone. Chinezii au găsit singuri blogul și s-au oferit să-mi trimită la teste acest produs. Brățara nu este rea și ca orice produs chinezesc este mult mai ieftină direct din China, comparat cu produsele comparabile pe care le găsiți la noi. Motto-ul MGCool este “Experience different world”, iar ideea este să aducă tehnologiile moderne mai aproape de cei care nu au bugete de sute de euro de cheltuit. În gama MGCool se găsesc camere video, boxe și alte produse audio și brățările de fitness. Probabil vor extinde gama de accesorii tot mai mult, este modelul clasic al producătorilor din China.

Design-ul este cel clasic de brățară, pe lat, nu este comparabilă cu un ceas, dar poate să arate ora. Ecranul este alb-negru și se aprinde doar când miști mâna sau îl atingi, în rest face economie la consum. Arată data și ora tot timpul, dar cu butonul central de control navigați prin meniuri. Arată pe rând toate informațiile de care aveți nevoie.

Brățara MGCool Band 2 include toate funcțiile pe care ne-am obișnuit să le aibă un astfel de dispozitiv. Numără pașii, calculează distanțe parcurse, estimează caloriile arse și monitorizează somnul. Are alerte și în plus vine cu niște funcții speciale: senzor de puls, controlul player-ului de muzică, controlul camerei foto de la distanță și posibilitatea de a activa telefonul pentru a-l găsi dacă l-ați rătăcit pe undeva. Și alarmă smart, evident.

Toate informațiile astea se sincronizează prin Bluetooth cu telefonul smart și pot fi regăsite în aplicația dedicată MGCool, fie pe iOS, fie pe Android. Folosind tehnologia Bluetooth 4.0, sunt mai puține bătăi de cap și mai puține desincronizări comparat cu generațiile anterioare. Ecranul are diagonala de 0.66 inch (1.67 centimetri), iar ecranul este alb-negru, ei scriu pe site că este OLED. Bateria este litiu-ion și are 80 mAh, iar autonomia ar trebui să fie de șapte zile. Se încarcă cu un sistem special, are în cutie un cablu cu USB pentru laptop și sistem de prindere pentru brățară, seamănă cu un cleștișor de rufe, vedeți pozele mai jos.

Încărcarea a fost destul de rapidă, iar conectarea cu telefonul s-a făcut rapid. Aplicația este ok, mai bună decât la unele produse din China care concurează pe acest segment. Am pus și
capturi de ecran în galeria de la final. Sigurul semn de întrebare rămâne legat de acuratețea senzorului de puls, cu restul informațiilor vă puteți juca oricum, dar la puls se pot identifica diverse boli, iar dacă ai informații greșite te poți speria degeaba.

Concluzii

MGCool Band 2 este un dispozitiv pentru cei care țin la sănătate, pentru pasionați de sport, pentru cei care fac fitness în mod activ. Puteți găsi mai multe informații pe site-ul MGCool sau pe pagina lor de Facebook. O puteți lua de la Gearbest la preț foarte bun.

Aplicația MGCool Band 2: