Rușii de la Navitel mi-au oferit posibilitatea să testez aplicația lor GPS pentru Android, care include România printre hărțile digitale oferite. Oferă un test gratuit de 30 zile, dar după aceea trebuie să plătiți. Hărțile sunt detaliate, mi s-au părut foarte ok cele pentru România, oferă ghidare vocală pentru navigație (în engleză), dar și puncte de inters și altele.

Navitel Navigator - GPS pentru Android
Navitel Navigator – GPS pentru Android

GPS pentru telefon

Aplicațiile tocmai au fost actualizate, iar hărțile oferă acum și mai multe detalii. Conectarea la sateliți este foarte rapidă și destul de precisă. Am pus aplicația în paralel cu una din soluțiile de navigație pentru Android oferite de o companie locală – nici vorbă să se compare.

Am folosit Navitel pe drumul de la Craiova spre Brașov, în jurul Brașovului și apoi spre mare, spre Vama Veche. A;a am ajuns de exemplu la Prejmer. N-a avut deloc erori, am condus relaxat și am ajuns mereu la destinație. Știu, există și alte soluții, există Google Maps + Navigation în România. Dar trebuie să notez că mi-a plăcut Navitel. Sunt convins că au hărți excelente pentru Republica Moldova, Ucraina sau spațiul ex-sovietic. Recent au adăugat prima hartă digitală a Uzbekistan-ului.

Ce nu mi-a plăcut? M-a ofticat faptul că, odată stabilită o rută, nu poți schimba, nu poți adăuga să mergi pe o rută alternativă, sau să treacă prin alt oraș.

Puteți descărca versiunile de Android din Google Play sau de iOS din iTunes.

 

Galerie foto

 
[nggallery id=430]