Nikon Coolpix P500 este prima cameră compactă care reușește să mă impresioneze și nu din cauza obiectivului mega-zoom. Sigur, este un bonus, oricând este un avantaj să dispui de zoom, poți face diverse fotografii de la distanță. Dar aparatele de la competiție au făcut poze corecte, în timp ce folosind Nikon P500 am scos poze excelente. Mă rog, le zic eu excelente, fiind subiectiv. Derulați un pic pînă la pozele demonstrative 🙂

Nikon Coolpix P500

Nikon P500

Are un preț de numai 1.499 lei.

Să pun de la început două poze demo. Mie mi-au plăcut și sunt convins că nu le scoteam așa cu un alt aparat.

ads
Primăvara

Și direct contra soarelui:

Nori

Îmi place cum au ieșit, îmi plac culorile naturale. Foarte puține modele din ultima perioadă au fost capabile să facă astfel de fotografii. Sau mai bine zis, n-am fost eu în stare să fac cu ele…

Nikon P500

Nikon P500 are un senzor de 12,1 megapixeli, CMOS. Lentilele sunt Nikkor de 4-144 mm (zoom optic 36x). Face poze de la 50 de centimetri pînă la infinit. Include un mod macro care permite fotografierea de la 1 centimetru. Display-ul este de 3 inchi, cu tehnologie anti-reflex. Nikon P500 are tehnologie de stabilizare și în senzor și în procesor, sensibilitate ISO pînă la 3.200, vine cu un acumulator reîncărcabil care ține maxim 220 de fotografii. Cântărește sub 500 de grame. Îmi place mult că se încarcă la fel ca un telefon mobil, fără să scoți bateria și să folosești alte tăvițe. Nu ține el extraordinar de mult, dar rezistă o zi întreagă dacă nu vrei să filmezi non-stop. Mi-ar place ca bateria de la camera foto să se încarce de la USB când rămâi fără alte surse. Sau cu vreun încărcător solar de exemplu.

Nikon P500 zoom

Mi-a plăcut de asemenea modul în care stă în mână, perfect. Toate butoanele sunt acolo unde trebuie, n-a trebuit să mă chinui să le descopăr. Cam la fel și cu meniul, intuitiv și ușor de înțeles. Practic, pentru un amator nu există opțiuni mai bune. Desigur, depinde ce vrei să faci. Dar pentru vacanțele personale și delegații, Facebook, blog, album foto online, un Nikon P500 este perfect. Prețul este aproape de un DSLR entry, dar nu ai nevoie de DSLR dacă nu vrei să faci o afacere din asta. Sincer, nu ai. Dacă ai o pasiune mare pentru fotografie, atunci nu iei un DSLR entry. Iei o cameră serioasă, cu care poți lucra. Cam de trei-patru ori mai scumpă, fără să iei în calcul și obiectivele.

Nikon Coolpix P500

Pentru prima oară, am văzut la o cameră foto „bridge” un bliț care nu arde direct imaginile. Nu știu cum l-au făcut, dar blițul integrat a reușit să facă pozele corect, cu culori normale. Asta e una din ultimele probleme care separau camerele „pro” de restul aparatelor foto.

Concluzii

Nikon Coolpix P500 este o cameră foto de luat, chiar dacă scumpă, își face treaba foarte bine și părerea mea că va da rezultate mai bune decât un DSLR second hand cu obiectivul de kit. Este perfectă pentru fotograful amator, pentru pozele de familie și pentru vacanțe, iar zoom-ul mare va fi totdeauna un avantaj când vizitați obiective turistice. Se pot face poze și detalii fără concurență. Iar pentru DSLR un obiectiv similar ar costa foarte mulți bani. Plus că greutatea și volumul camerei rămân mari. Eu votez pentru P500.

Galeria foto:
[nggallery id=168]

Poți cumpăra P500 la numai 1.699 lei.