Am avut ocazia să testez Nikon Coolpix S8000, o cameră foto compactă mega-zoom, cu care am reuşit să fac fotografii peste medie, chiar dacă nu am eu un talent deosebit. Pentru că se apropie perioada de vacanţă, cred că S8000 este un model perfect pentru deplasare – compactă şi puternică, cu zoom 10X, tehnologii de imagine avansate, un mini-bliţ destul de puternic pentru portrete şi multe moduri de fotografiere speciale.

Nikon Coolpix S8000

Îmi place faptul că acumulatorul se încarcă exact ca la telefon, bagi cablul de la încărcător în mufa din cameră şi gata, chiar dacă e conectat la PC, se încarcă. Ţine destul de mult, oficial 210 cadre, dar hai să zicem peste 150. Destul.
[nggallery id=85]

Totul ţine de jocul luminilor şi de mişcare, ca de altfel la orice altă cameră foto. În mod clar, tehnologiile digitale încorporate ajută la stabilizare, reducerea zgomotului sau optimizarea zonelor unde nu este suficientă lumină. Dar nu vă aşteptaţi la miracole, calitatea imaginii surpinse depinde şi de cel care apasă pe buton.

Senzorul inclus de Nikon are 14,2 megaixeli, cu alte cuvinte puteţi face postere chiar şi setând camera pe modul auto. Pornirea aparatului este ultra-rapida, iar auto-focusul este disponibil aproape imediat. De asemenea, poţi porni aproape imediat filmarea, care este HD 720p, dar ocupă mult spaţiu.

Obiectivul este wide, iar lentilele sunt din sticlă specială (ED, extra.low dispersion) pentru a evita aberaţiile cromatice. Modul macro este genial.

floare macro

Nikon S8000 include patru tehnologii anti-blur, reducerea vibraţiilor (VR), are stabilizare de imagine, plus că permite Best Shot Selector, în care camera face 10 cadre şi alege doar cel mai bun, cel mai clar, cel mai corect.

Procesorul de imagine este Expeed.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected]
NU SUNT SERVICE SAU MAGAZIN !