Nikon V1 s-a dovedit o cameră foto extrem de interesantă, am făcut poze foarte bune și n-am avut foarte mari probleme cu ea. Este un produs complet, are senzor mare, obiective diverse, accesorii. Sunt foarte puține aspecte negative. Am văzut camera foto încă de la lansarea în România și eram deja entuziasmat de ea. Nu s-a dovedit o dezamăgire și asta e bine, zic eu.

Nikon V1
Nikon V1

Nikon V1

Trebuie notat înainte de toate că nu este un aparat foto ieftin. Nikon V1 are un preț de 3599 lei pentru kit (body + obiectiv 10-30mm). Nu este o cameră compactă obișnuită. Camera foto nu este nici mirrorless, nici Micro Four Thirds, ci a fost denumită Advanced Camera Interchangeable Lens (A-CIL). Am avut în cutie și un obiectiv zoom, 30-110mm.

Deși senzorul este de 10,1 megapixeli, iar obiectivul nu prea are deschidere să intre lumina corect, pozele n-au ieșit foarte întunecate sau cu zgomot. Am pus în galeria foto două poze făcute cu el, au ieșit excelent. Trebuie notat sistemul Autofocus extrem de rapid în 73 de puncte.

Meniul mi s-a părut unul reușit, am găsit la îndemână fiecare setare. Modurile de lucru nu sunt foarte multe, dar și-au făcut treaba ok. Filmarea este deasemelea peste medie, 1080p cu 60 de cadre pe secundă.

ads

Mi-a plăcut faptul că are Viewfinder, o chestie esențială pentru pasionații de fotografie care s-au obișnuit cu el. Trecerea de la preview pe ecran la Viewfinder se făcea greu, în 2-3 secunde, ceea ce e un pic aiurea.

Ce mi-a plăcut?
– camera foto este compactă și ușoară;
– obiectivele sunt utile;
– pozele au ieșit corecte, clare, luminoase;
– filmarea este de asemenea de notat;

Ce nu mi-a plăcut la ea?
– pentru a scoate cardul deschizi ușa bateriei, deci se închide automat;
– puține moduri de lucru, puțin control manual;
– puține opțiuni pentru lentile;
– bateria nu ține foarte mult;

Concluzii

Camera foto este foarte bună, iar ecosistemul Nikon 1 va fi dezvoltat pe viitor. Vor fi mai multe obiective și accesorii. Pentru pasionații de fotografie este o opțiune atunci când vor un aparat ușor, compact, rapid.
Deocamdată rămâne un aparat foto scump.

Galerie foto

[nggallery id=296]