Am pus mâna pe “geanta atomică” 🙂 Panasonic Toughbook CF-31 este un vârf de lance în privința rezistenței, dar și un laptop foarte puternic, cu o configurație extrem de ok. Soluțiile de protecție îl fac să fie destul de greu, 3,8 kilograme a ieșit pe cântarul meu. Totuși, cred că pentru unele companii securitatea informațiilor este mai presus de astfel de detalii. Sau mai presus de prețul destul de mare al jucăriei. Păcat că nu pot pune cod de la eMAG, chiar și 3% era o sumă mare la prețul ăsta.

Panasonic CF-31
Panasonic CF-31

Panasonic CF-31

Panasonic Toughbook este seria de laptopuri construite de japonezi pentru rezistență maximă. CF-31 cred că este produsul de top din linia asta, este făcut pentru condiții de lucru vitrege, în poziții nesigure, pe vapor, pe platformele petroliere, în zbor sau pe vârful muntelui. Este varianta Fully-Rugged, adică maximum ce poate scoate tehnologia la ora actuală. Respectă standarde militare de siguranță, poate fi luat și pe câmpul de luptă. Include tehnologie GPS pentru orientare, dar are și un ecran special mai ușor de vizualizat pe lumină. Viața bateriei este uimitoare – 7,5 ore pentru versiunea de top, 11,5 ore pe cea cu tehnologie mai accesibilă, care consumă mai puțin.

Panasonic CF-31
Panasonic CF-31

Eu am testat varianta de top, cu procesoare Intel Core i5 la 2,53GHz (cu Turbo Boost ajungi la 3.06GHz – 4threads), placă video Radeon HD5650 (DirectX 11), doar 2GB de RAM. Singura chestie care nu mi-a plăcut a fost TtouchPad-ul. Dar bănuiesc că se mișcă greu din cauză că este și el protejat. Carcasa este din aliaj de aluminiu, nu este doar anti-zgârieturi, ci și anti-termică, rezistă la incediu dacă e 🙂 Rezistă la jeturi de apă, testele fiind realizate de organizații independente. Rezistă la temperaturi de 60 de grade, iar hard-discul rezistă la -29 de grade Celsius. De asemenea, e protejat la cantități de praf/nisip foarte mari și vibrațiile sau șocurile nu reușesc să îl oprească. Poate cădea de la 1,8 metri înălțime, chiar cu carcasa deschisă.

Panasonic CF-31
Panasonic CF-31

Concluzii

Este un sistem ultra-rezistent pentru cei care lucrează în medii nefavorabile. Nu este un laptop business sau pentru amatori. Există în seria Toughbook alte produse pentru astfel de utilizatori, semi-rugged sau pur și simplu soluții mobile. Are de asemenea o serie întreagă de tehnologii de securitate, de la accesarea rețelei private a firmei, pînă la posibilitatea de a restricționa accesul la fișierele stocate pe el. Pentru companiile care lucrează cu date confidențiale, cred că este o investiție minimă pentru a proteja informațiile sensibile. Cu alte cuvinte, merită.

Galerie foto

[nggallery id=199]