Philips PD9005 este un player DVD cu tuner DVB-T. Am avut ocazia să îl teste și este extrem de util în familie.

Problemă: pleci în vacanță cu copilul/copiii. După 2-3 ore de călătorie, s-au plictisit și începe plânsul, țipetele, scandal. Foarte rar le poți distrage atenția cu ceva, cu o carte de colorat, cu o napolitană. Dar există o soluție magică. Merge din prima și ai scăpat de probleme: desenele animate. Dar cum să le pui desene în mașină? Sau în avion? Simplu, cu un Philips PD9005, un player de DVD-uri, care are și tuner DVB-T.

Philips DVD Player

Lansat la sfârșitul lunii aprilie pe piața locală, playerul oferă acces rapid la multimedia, un ecran ok cu diagonala de 9 inchi (23 centimetri), redarea corectă a sunetului și posibilitatea de a prinde posturile TV care dispun de transmisie digitală. Ne-a prins foarte bine în Thassos.

Philips PD9005 – desene

Playerul are suficientă tehnologie, citește filmele de pe CD, nu doar de pe DVD, are codec DivX, poare reda chiar și MP3-uri sau poze. Are chiar și un slot pentru carduri de memorie SD pentru a vedea pozele făcute în vacanță sau pentru a transfera mai rapid un film de pe PC.

ads

Bateria ține cam 4,5 ore, ecranul este rotativ, deci poate fi aranjat cum vrei și are direct în pachet un încărcător auto.

Pentru televiziunea digitală are în pachet și o antentă (care la mine nu a ajuns). Din câte știu sunt deja destule programe TV românești disponibile cu receiver DVB-T.

Philips PD9005 – butoane

Sistemul de control este intuitiv, sunt butoanele de volum, stop și înainte/înapoi, plus cel de schimbare a sursei (DVB_T/DVD/SD). Plus butonul de power și discul de control exact ca la un player MP3.

În cutie mai are și o telecomandă pentru a fi controlat de la distanță – dar nu e recomandat să stai la prea mare distanță de el.

Philips PD9005 – telecomanda

De asemenea, mai vine și cu o husă din pînză pentru protejarea și transportul mai comod.

Philips DVD Player – husa

În magazin, acest model – PD9005 – este vreo 1200 lei. Dar poți găsi și DVD playere Philips accesibile.