Prestigio MultiPad este primul tablet cu ecran de 8,4 inchi cu Android 2.1 care îmi ajunge pe mână la teste. Are puncte interesante și probleme pe care am să le semnalez mai jos. Per-total, este o propunere ok, având în vedere că prețul este la 1/3 din cel al Galaxy Tab 1. De asemenea, notez că nu am putut testa pînă acum nici AllDro al Allview, nici EvoTab al Televoice. Așa că Prestigio MultiPad nu mi-a lăsat o impresie rea. Update: video la final.

Prestigio MultiPad test, review
Prestigio MultiPad test, review

Prestigio MultiPad

V-am scris primele detalii de la lansarea MultiPad, dar am pus pe blog și câteva fotografii, după ce am deschis prima oară cutia. Tablet-ul este foarte ok, chiar dacă sistemul de operare este o variantă mai veche, este posibil să fie upgradabil măcar la 2.2, dacă nu la noua versiune 2.3. În mod sigur nu are nicio șansă să treacă la platforma Android 3.0 pentru tablete.

Avantaje: ecran mare, aplicații numeroase, magazin de aplicații botezat AppsLib. Poți citi ebooks, bateria a ținut mult în teste (după 3 ore arată încă 90%).

Dezavantaje: nu este multi-touch, nu are acces la Android Market, după 2 ore se încinge un pic carcasa și nu mai e atât de plăcut. Flash? Nici vorbă, poate doar dacă pui cumva Skyfire pe el.

Prestigio MultiPad AppsLib
Prestigio MultiPad AppsLib

AppsLib este un magazin relativ ok, dar producătorii de software admiși în program s-au concentrat pe soluții copycat. Cu alte cuvinte, cauți Angry Birds, el găsește aplicația „Angry Birds ringtone”, care ar trebui făcută pentru telefoane, nu pentru tablete, de exemplu. Am căutat Mario, găsește un joc Super Mario Puzzle, evident, vorbim despre ceva aiurea și fără legătură cu subiectul. Probabil s-au grăbit să umple AppsLib cu ceva și au acceptat toate aceste soluții doar ca să aibă conținut.

Prestigio MultiPad - aplicatie instalata
Prestigio MultiPad – aplicatie instalata

Aplicațiile se mișcă foarte bine și se instalează rapid. Dar există și unele probleme de stabilitate. Probabil că de-asta Google nu acceptă teoretic folosirea Android 2.x la tablete. Dau exemplu de eroare mai jos:

Prestigio MultiPad - eroare
Prestigio MultiPad – eroare

Nu este nici ecran albastru, dar nici nu ești foarte fericit când apare așa ceva…

Prestigio MultiPad PMP3084B este primul dintr-o gamă întreagă de astfel de produse care urmează să fie lansată de producător pe parcursul acestui an. Este perfect pentru cei care călătoresc des și intervine plictiseala, puteți accesa Interentul doar unde există WiFi. Altfel puneți pe el câteva ebooks, jocuri și alte asemenea aplicații și puteți petrece timpul mult mai plăcut.
UPDATE: pe scurt, date esențiale.

Prestigio MultiPad:
– Android 2.1
– nu are acces la Android Market
– nu are Flash
– bateria ține 6-8 ore, poate și mai mult
– ecranul nu este multi-touch

 

Concluzii

Prestigio MultiPad este un tablet ok la prețul de 799 lei. AllDro și Evotab sunt mai ieftine, dar nu le-am testat, deci nu le pot recomanda nimănui. Tabletele mai avansate costă de la 1200 lei .
Deci oferta Prestigio nu este de ignorat.

Galerie foto cu Prestigio MultiPad:
Ceva video: