Prestigio MultiPhone 8500 Duo este un smartphone dual-SIM cu Windows Phone 8.1 care a ajuns la mine la scurt timp după lansarea în România. Mă așteptam să fie un produs ok, toate modelele Prestigio care au ajuns la teste au funcționat impecabil și de asemenea am un smartphone dual-SIM din 2012 care funcționează perfect deși nu a fost menajat deloc. Pe scurt, e o marcă pe care o pot recomanda din experiență și am încredere că produsele sunt ok. 

Prestigio MultiPhone 8500 Duo
Prestigio MultiPhone 8500 Duo

 

Pro și contra 8500 Duo

Este un smartphone buget, cu dotări bune și cu o experiență de utilizare bună. Nu îl comparați însă cu vârfurile de gamă. Merită recomandat pentru:
– ecranul de 5 inch HD (720p – IPS);
– dual-SIM pentru cei care au cartele de la doi operatori;
– cameră de 8 megapixeli foarte bună;
– autonomie bună;
– experiență de utilizare bună;
– preț destul de bun;
Rămân de discutat:
– Windows Phone nu e tocmai ecosistemul cel mai interesant;
– una dintre cartele este GSM, doar pentru apeluri de voce și SMS;

Prestigio Multiphone 8500 Duo
Prestigio Multiphone 8500 Duo – design si finisaje

 

Experiența în utilizare

Telefonul este impresionant de când îl scoți din cutie. În afară de modelele foarte-foarte ieftine, produsele Prestigio au avut tot timpul un design bun, peste medie, precum și finisaje bune. Cum vedeți și în poze, terminalul arată bine și se mișcă bine, ceea ce se întâmplă rar cu modelele la 600 de lei. Am rulat și un test de performanță, deși este puțin irelevant fiind vorba de platforme diferite, dar cert este că pe Windows Phone testul rulează stabil și nu se blochează nimic. Terminalele ieftine cu Android mai dau chix, mai ales la teste benchmark.

Nu este un smartphone ultrasubțire, însă cred că niciun dual-SIM nu poate fi prea subțire. De asemenea cred că bateria de 2000 mAh este binevenită pentru o autonomie mai mare. Procesorul este quad-core, un Qualcomm Snapdragon 200, la 1,2GHz, cu 1 GB de RAM, accelerator grafic Adreno 302 și 8GB de stocare internă, plus slot pentru carduri micro SD. Se mișcă bine, Windows Phone este optimizat pentru terminale accesibile, nu veți avea practic nicio problemă în aplicații și jocuri, doar să fie disponibile pentru platforma Microsoft.

Fiind Windows Phone are acces la diverse servicii online speciale, stocare One Drive de 15GB gratuit, Office 365 pentru toate documentele și prezentările de businesss de care aveți nevoie. People Hub integrează contactele din toate rețelele sociale și ai rapid acces la notificări. Winows Phone 8.1 a fost îmbunătățit cap-coadă, dar cred că abia Windows 10 va fi un succes cu adevărat pentru Microsoft. Oricum, rămâne să vedem.

Scorul scos de Prestigio MultiPhone 8500 în versiunea de Antutu pentru Windows Phone arată clar că este un terminal de nivel mediu, care se descurcă și în jocuri. Terminalul dispune de 3G, WiFi, Bluetooth, GPS, micro USB, jack 3,5 mm. Cam tot ce ai nevoie pentru un terminal multimedia.

 

Prestigio 8500
Prestigio 8500 – interfata Windows Phone

 

Concluzii

Acuma rămâne să vă hotărâți dacă Windows Phone este platforma mobilă potrivită cu nevoile voastre, pentru că Prestigio 8500 Duo este un model foarte bun. Echilibrat ca dotări și cu un preț excelent, acest model rezolvă două probleme dintr-o dată, fiind dual-SIM. Pentru cei atenți la costuri este foarte bun și pot să vă asigur că platforma Windows Phone nu are bug-urile Android. Pentru un telefon de 650 de lei oferă o experiență foarte bună, ecranul este bun, iar autonomia destul de mare.
 

Galerie foto