Am testat Realme C51 înainte de lansarea oficială. Este de astăzi prezent pe piața locală, dar prețurile variază. Telefonul este anunțat la 729 de lei. Unele magazine mici îl au deja listat la 695 de lei de astăzi. Un telefon ieftin de bază.


Pro și contra Realme C51

Avantaje:

  • un telefon ieftin care arată destul de bine;
  • camera foto principală este bună;
  • autonomia este record;
  • include husă de protecție, încărcător și cablu;

Dezavantaje:

  • se mișcă destul de lent;
  • LCD-ul nu este unul foarte luminos;

Detalii tehnice Realme C51

Ecran: 6,7 inch, IPS LCD, 1600×720 pixeli, 24 biți
Procesor: Unisoc Tiger T612CPU, 2x 1.82 GHz ARM Cortex-A75, 6x 1.82 GHz ARM Cortex-A55
GPU: ARM Mali-G57
Memorie: 4 GB RAM
Stocare: 64 GB + microSD
Camere foto: 50 megapixeli + senzor de adâncime de câmp
Selfie: 5 megapixeli
Dimensiuni: 76,7 x 167,2 x 8 mm
Greutate: 186 g
Baterie: 5000 mAh, 33W
OS: Android 13, Realme UI T
Tehnologii: Wi-Fi ac, USB: 2.0, USB Type-C, Bluetooth: 5.0, GPS, A-GPS , GLONASS, Galileo
Preț: 729 / 1200 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 3.8]

Impresii după testare

Am testat până acum și versiunile mai scumpe ale acestui model precum realme c53 și realme c55, ambele mai bine dotate și mai scumpe decât acesta. Însă telefoanele realme intră deseori la ofertă de preț destul de rapid după lansare. Probabil și acest model se va ieftini rapid.

Primul lucru pe care îl observi la Realme c51 este designul. Nu arată deloc ca un telefon foarte ieftin care costă spre 130 de euro. Bine, am nimerit de data asta și culoarea verde, care este mai interesantă.

Ecranul LCD IPS de 6,74 inch are rezoluția 1600x 720p. Este un ecran cu rată de refresh 90 de Hz, însă luminozitatea este limitată la 560 de niți. Adică în soare direct nu se vede prea bine.

Pe partea de procesor au ales din nou Unisoc Tiger 612. Are două lucrări de putere ARM Cortex-A75, dar sunt la 1,8 GHz. Plus 6 nuclee economice, care sunt tot la 1,8 GHz. Terminalele ieftine care se mișcă bine au procesoare care rulează la frecvențe mai înalte de exemplu 2,3 GHz. Acest lucru chiar și pe nuclee economice permite o experiență mai bună atât cu sistemul de operare Android cât și cu interfața și cu aplicațiile din Google Play. Orice procesor la 1,8 GHz se va mișca greu atât în sistem de operare interfață cât și aplicații. Vedeți în clipul meu video cum se mișcă interfața și cum sunt animațiile de tranziție între ecrane.

Pe partea de hardware au pus două variante de stocare 64 și 128 GB, dar acest telefon suportă carduri de memorie microSD. Are însă doar 4 GB de RAM. Stocarea este UFS 2.1, nici prea slabă, dar nici foarte rapidă.

O surpriză plăcută pe partea foto. Camera principală a acestui telefon este de 50 de Megapixeli și s a descurcat foarte bine în testele foto. Deși are trei module foto pe spate, Realme C51 are de fapt o singură cameră foto. Al doilea modul este doar un senzor de adâncime de câmp. Iar camera de selfie este de 5 megapixeli.

Bateria este o surpriză plăcută. Un model de 5000 de mAh cu încărcare 33W. Dar autonomia a fost foarte foarte mare 20 de ore fără nicio setare specială și 23 de ore cu Power Saving activ. Sigur, ar fi fost plăcut să se încarce mai rapid, dar deocamdată ne descurcăm și cu tehnologia asta.

Cam ăsta este modelul real mie c51, un telefon ieftin cu care îți faci treaba. Există alternative dar nici una nu este mai puternică sau mai bine dotată. Doar să apelați la un telefon cumpărat second hand – unde riscurile sunt mari. Ori să fie defect, ori să fie scăpat în apă, ori să ți vină o cutie în care veți găsi orice altceva decât telefonul. Dacă aveți vreo idee de telefon la 700 RON mai dotat ca ăsta lăsați-mi un comentariu la acest articol.

Teste benchmark

Am făcut pe acest terminal majoritatea testelor pe care le fac de obicei pe telefoane. Bineînțeles că nu m-am concentrat prea mult pe gaming. Însă ne ajută să ne dăm seama cam care este performanța acestui telefon. De exemplu, în testul Geekbench 6 are un punctaj de 424 single-core și 1400 multi-core. Adică chiar rezultate de bază. nu va rula Final Fantasy 7,
Genshin Impact, Real Racing 3 sau altele asemenea.

Scorul din AnTuTu este și el relevant, 251000, cu alte cuvinte se află între cele mai ieftine telefoane. Dar, cum spuneam, a ieșit foarte bine testul de autonomie. Cam așa se întâmplă cu telefoanele astea. Vedeți mai jos rezultatele testelor. Dacă aveți și alte întrebări sunt aici.

Camere foto

Fotografiile realizate cu el real Realme C51 au fost neașteptat de bune. imaginile sunt clare, detaliile sunt bine evidențiate, Nu există aberații de culoare, însă s a mai întâmplat să piardă focusul. Trebuie doar să fii atent să mai pui degetul unde vrei să facă focus.

Nu este un senzor foarte mare însă algoritmii sunt corecți și redau imaginile corecte. S-a descurcat destul de bine ținând cont de prețul acestui telefon. Ba chiar și camera de selfie de 5 megapixeli am reușit imagini corecte. nu cred că el realme folosește vreun algoritm special. Probabil este camera integrată automat în Android.

Vedeți mai jos ce poze a reușit să scoată. Dacă aveți și alte întrebări, lăsați-mi un comentariu.

Accesorii

Chiar dacă este un telefon ieftin și chiar dacă are în cutie husă, încărcător și cablu, tot vă recomand să cumpărați accesorii mobile pentru acest telefon. cu siguranță veți avea nevoie de un încărcător auto potrivit, de un cablu USB-C pentru laptop și evident de o folie pentru a proteja ecranul. Accesoriile vă fac viața mai ușoară și nu sunt scumpe deloc.

Concluzii

Realme C51 este un telefon ieftin de bază, dar cu care te descurci să îți faci treaba. Este pentru cei mai în vârstă, care au nevoie de un smartphone, pentru a comunica pe WhatsApp cu tinerii, pentru a primi poze și pentru a discuta diverse situații. Este pentru copil, care până acuma Se juca pe telefonul părinților dar e timpul să aibă un device propriu. Sau este ideal ca un terminal de backup pentru cei care au nevoie de așa ceva și nu vor să aloce o sumă mai mare.

Galerie foto