Am testat Redmi Note 11 Pro în variantă 4G. Au extins foarte mult această gamă, care seamănă stă și la baza seriei noi Poco. Varianta cu 5G are un procesor mai puternic și viteze mai mari la download/upload acolo unde ai rețea 5G. Dar este mai scumpă.
Sumarul articolului:
Pro și contra Redmi Note 11 Pro (4G)
Avantaje:
- hardware decent;
- camere foto ok;
- ecran mare și luminos;
- baterie mare cu încărcare rapidă;
- preț bun;
Dezavantaje:
- performanțe mediocre;
- procesor pe 12 nanometri;
- autonomie limitată;
Detalii tehnice Redmi Note 11 Pro (4G)
Ecran: 6.67 inch, AMOLED HFD+, 120 Hz, 1200 nits
Procesor: Mediatek Helio G96 (12 nm)
GPU: Mali G57 MC2
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB UFS 2.2 + microSD
Camere: 108 + 8 ultrawide + 2 macro + 2 senzor adâncime
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 164.2 x 76.1 x 8.1 mm
Greutate: 202 g
Baterie: 5.000 mAh + 67 W
OS: Android 12, MIUI 13 for POCO
Tehnologii: WiFi, Bluetooth 5.0, USB Type-C, 3.5 mm jack, IP53
Preț: de la 1.399 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Este undeva între Poco M4 Pro și Poco X4 Pro. Adică hardware combinat și design similar, doar că modelele Poco au acel branding special pe spate și mici detalii diferite pentru a fi mai ieftine. De exemplu, au cameră de 64 în loc de 108, 33w la încărcare, refresh de 90Hz. Dar economisești vreo 300 de lei. Prețul la ora actuală este de circa 1.399 lei pentru varianta 6GB RAM / 64GB stocare, apoi 1.499 lei cu 128GB și 1.599 lei varianta 5G.
Telefonul arată bine, dar este masiv, cu ecranul mare și margini sănătoase, plate. Pare destul de gros și este greu. Stă bine în mână și stă fix pe suportul pentru fotografie. Partea de branding de pe spate este mai redusă, dar cumva modulul foto arată bizar. Este mai bine ordonat la Poco, ei au însă scrisul mai mare. Camera de 108 megapixeli este foarte bună, se descurcă oricând. La ultra-wide au pus 8 megapixeli, este ok. Ceilalți doi senzori, ca de obicei, ca să fie acolo.
Are tot acel procesor depășit, Mediatek Helio G96. Cred că penuria actuală de cipuri a obligat Xiaomi să comande o mare cantitate de G96 și acum au multe modele cu acest CPU. Este unul construit pe 12 nanometri, o tehnologie veche, depășită. Chiar și telefoanele ieftine au astăzi procesoare pe 6 nanometri, mai eficiente, mai reci, consum energetic mai bun. G96 trebuie limitat la 2.05 GHz pentru a nu se încinge. Totuși, nu este rău, are două nuclee de putere ARM Cortex-A76, care se simt, parcă merge totul decent. Nu este însă bun la jocuri video sau alte activități mai intense.
Am prins tot variantă 8GB RAM / 128 GB, cea ieftină cu 6GB RAM / 64 GB nu este de găsit. Probabil costă și asta în plus, spre 1.599 lei. Sunt ceva rivali la acest preț, sunt alte modele mai dotate, chiar dacă este foarte echilibrat per-total. Ținând cont de procesor și baterie, mizam pe o autonomie mai mare, dar nu a fost așa. Doar pot să confirm că are camera foto bună, iar ecranul este ok.
Teste benchmark
A ieșit destul de bine în teste pentru nivelul său. Cum spuneam, nu este un telefon de gaming. Pentru Antutu a depășit 330.000 de puncte, mai mult decât Poco. La Geekbench este însă cam la fel, 585 single-core și 1870 multi-core. Chiar și la autonomie stă similar, puțin peste 17 ore. Așa că nu mă mir deloc. Speram într-o gestiune mai bună a resurselor, dar nu se poate cu acest procesor. Nu este rău, dar aș recomanda ceva mai nou.
Camere foto
Camera de 108 megapixeli este foarte bună, pentru orice situație. Chiar pe lumină slabă scoate poze ok. Acum nu comparați fotografiile cu alea făcute cu flagship, care are procesor de ultimă generație și procesare AI. Nu este cazul. Am pus aici câteva poze, micșorate. Vedeți și ce zoom digital are, merge destul de departe fără probleme.
Protecții și accesorii
Telefoanele noi, chiar dacă sunt la 1.500 de lei, tot merită să fie protejate față de praf, apă sau căderi. Ca la alte review-uri anterioare, eu vă recomand să luați huse Xiaomi Redmi Note 11 Pro de la partenerul Mobiledirect. Orice telefon trebuie să fie ferit de lovituri, zgârieturi. El va fi afectat mai ales atunci când stă în buzunar, alături de chei sau monede de exemplu. Dar uneori poate să și cadă spectaculos. Mai bine să fie protejat decât să plângeți după el.
Concluzii
Redmi Note 11 Pro în variantă 4G este un telefon ieftin, dar bine făcut. Este destul de decent dotat, face treabă și nu costă mult. Doar la procesor este ceva mai slăbuț. Vă recomand variante 5G sau orice alternativă cu Dimensity sau Snapdragon. Nu mi se pare o alegere bună acest Helio G96. Sau măcar așteptați să se ieftinească. O să fie probabil la reduceri peste câteva luni. Poco este de asemenea o alternativă mai ieftină.