Am terminat review Samsung Galaxy S10 LITE (SM-G770F), un smartphone arătos și bine dotat, cam scump în momentul lansării, dar care are suficiente atuuri să fie recomandat. Problema Samsung este că la acest nivel de preț oferă multe terminale, iar principalii concurenți au telefoane mai bine dotate la prețuri mai mici.

Păreri pro și contra S10 LITE

Avantaje:

  • design bun de smartphone premium;
  • ecran aproape complet;
  • baterie mare și autonomie bună;
  • procesor performant;
  • camere foto decente;

Dezavantaje:

  • preț relativ mare pentru ce oferă;
  • plastic pe spate
  • ecran FullHD;

Galaxy S10 Lite specificații

Ecran: 6.7-inch Full HD+, Super AMOLED Plus Infinity-O Display, 394ppi, HDR10+ Certified
Procesor: Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz) – Snapdragon 855
Memorie: 6 / 8 GB RAM
Stocare: 128GB + card
Camera: 48MP Super Steady OIS + Ultra Wide: 12MP F2.2 + Macro: 5MP F2.4
Selfie: 32MP F2.2
Dimensiuni: 162.5 x 75.6 x 8.1mm
Greutate: 186 g
Baterie: 4.500 mAh
OSAndroid 10 / One UI 2
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, NFC
Preț: 3.150 lei

Mai multe despre model pe site-ul Samsung.

Păreri Samsung Galaxy S10 LITE (SM-G770F) review

Deși este prezentat ca model LITE, acest nou S10 este foarte bine realizat și are dotări premium care îl duc peste modelul ieftin Galaxy S10e de anul trecut, astfel că strategia Samsung pare să fie una destul de bizară. Mă așteptam să fie mai slab și mai ieftin, dar este de fapt un terminal premium care concurează cu cele mai bune modele de pe piață.

Pe lângă realizarea bună, chiar dacă are un spate din plastic, terminalul are câteva atuuri foarte interesante: procesor de top, respectiv Snapdragon 855, baterie de mari dimensiuni care a avut autonomie foarte bună în teste, camera foto de 48 de megapixeli, precum și alte elemente care îl fac destul de atractiv.

Este foart adevărat că are la momentul actual un preț măricel, fiind astfel concurent pentru unele terminale vârf de gamă de anul trecut, dar să nu uităm că este un Samsung și că modelele companiei sud-coreene au rămas constant cu prețuri peste ceea ce oferă rivalii din China. Overall este un model bun, arătos, dotat.

La acest nivel de preț, 3.150 de lei, este la concurență cu Galaxy S10 Plus, care are în plus materiale premium, este rezistent la apă și are alte dotări demne de un flagship. Și modelul de top costă 3.300 de lei acum, dar în campaniile de reduceri care pot dispărea peste noapte. Iar S10 simplu nu este la ofertă, așa că el costă acum cam 3.500 de lei. Oricum, diferențele sunt mici, iar un OnePlus 7T Pro costă 3.600 de lei, în schimb Mi 9T Pro cu dotări comparabile costă 2.000 de lei.

Teste Samsug S10 LITE

Am făcut pe S10 LITE cam toate testele de performanță și stocare, autonomie, iar în review-ul video de mai sus găsiți și testul audio. Are difuzoare stereo, dar se aude mai tare în cel de jos și mai slab în cel de sus, rezultatul nefiind totuși cea mai bună variantă. Datorită procesorului bun stă foarte bine în testele de performanță, dar a fost excelent și în testul de autonomie, reușind practic cel mai bun scor din 2020.

Snapdragon 855 rămâne și anul acesta unul dintre cele mai bune procesoare care pot fi alese pentru un smartphone de top. Este adevărat, s-a lansat deja 865, deci veți lua bătaie la Call of Duty Mobile de la cei care au trecut la cea mai nouă generație. Dar altfel nu vă influențează cu nimic. Procesorul este foarte rapid, toate rulează bine, nu se încinge și oferă autonomie bună.

Vedeți mai jos toate testele realizate cu el. De asemenea, pot să vă spun că la viteza de acces pentru stocare este printre cele mai rapide telefoane disponibile acum.

Camere foto S10 Lite

Vedeta pe partea de foto este camera de 48 de megapixeli de pe spate, un senzor de 1/2.0″, lentila de 26mm (wide) cu apertură f/2.0, pixeli de 0.8µm, plus stabilizare Super Steady OIS. Rezultatele sunt bune, vedeți mai jos niște imagini, care au fost micșorate să le pot pune pe blog. Totuși, vă faceți cât de cât o idee. Sau în video de mai sus.

Camera ultra-wide este aceeași de pe alte modele, 12 megapixeli, foarte bună. Problema acestui model ar fi că nu are deloc cameră de zoom. Senzorul de 5 megapixeli este folosit doar pentru adâncimea de câmp, este util, dar mai precis ar fi fost 3D ToF.

Camera frontală are un senzor de 32 de megapixeli, dar nu cred că se observă vreo diferență reală față de modelele tradiționale de 10 megapixeli de la Samsung.

Huse Galaxy S10 Lite

Telefonul are cam toate tehnologiile moderne de care aveți nevoie, BLuetooth 5.0, WiFi ac, USB Type-C. are un acumulator mare de 4.500 mAh și a ieșit bine la testul de autonomie. Încărcarea rapidă cu 45W este utilă uneori. Este disponibil în culorile alb, negru și albastru, dar mi-a plăcut și cum arată pe alb.

Pentru huse de protecție pentru acest model vă recomand cu căldură MobileDirect.

Concluzii: păreri la final

Samsung Galaxy S10 LITE (SM-G770F) este un flagship adevărat, dar poziționat acum la un preț cam mare. Ar trebui să fie la 2.500 de lei ca să poată fi recomandat. Probabil că după lansarea modelelor din seria S20 și cele din seria A de anul acesta, va intra și el la campanii de reducere.

Altfel este un model bun, nu veți regreta achiziția.

Galerie foto