Am testat ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE, unul dintre modelele smartwatch de top în 2019. Are o mulțime de funcții utile și interesante, te ajută și pe partea de sănătate, cu organizarea sarcinilor zilnice, dar și să comunici atunci când telefonul nu are baterie sau este rămas pe birou sau acasă.Am avut ocazia să încerc noul ceas Samsung Galaxy Watch Active 2 împreună cu terminalul Samsung Galaxy S10 5G, plus serviciile oferite de Orange și cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Pro și contra Galaxy Watch Active 2

Avantaje:

  • design bun și funcții multiple;
  • conectivitate excelentă;
  • ecran color;
  • preia numărul de telefon;

Dezavantaje:

  • costă destul de mult;
  • autonomia este limitată;

Detalii tehnice Galaxy Watch Active 2 LTE

Ecran: 44mm, Super AMOLED, 360×360 px
Procesor: Exynos 9110 dual-core 1.15 GHz
Memorie: 1.5GB RAM
Stocare: 4GB
Rezistența: 5ATM, IP68, MIL-STD-810G
Dimensiuni: 44mm x 44mm x 10.9mm
Greutate: 44g
Baterie: 340mAh
Tehnologii: 4G (eSIM), WiFi, Bluetooth v5.0, NFC
Preț: 2.240,74 lei

Experiența cu un smartwatch de top

Cum vedeți și în clipul video am pus pe el o serie de aplicații, l-am folosit la numărat pașii, măsurat ritmul cardiac și am testat hărțile Here, browser de net și player de Youtube. Evident că are toate funcțiile și aplicațiile unui ceas inteligent. Mi se pare foarte interesantă partea cu transferul numărului de telefon pe ceas. Da, poți vorbi pe un ceas Bluetooth pe post de accesoriu, dar cu Galaxy Watch Active 2 poți vorbi pe ceas fără să ai telefonul la tine deloc. Este foarte util atunci când faci sport sau conduci, dar este util și când mergi prin oraș. Cred că tehnologia care va impune definitiv pe piață aceste accesorii este plata wireless, deocamdată Samsung Pay nu e disponibil în România, dar sper să vină curând.

Ceasul Samsung are un design nou, mai subțire și ușor, confortabil de purtat și un sistem mai inteligent de a monta banda, care îți permite să folosești cam orice curea de ceas normal vrei tu. Ecranul este color și Super AMOLED, are o claritate foarte bună, luminozitate puternică, contrast și puteți vedea detaliile mai bine. Există două dimensiuni și vreo trei variante diferite, de 40 și 44 mm, din oțel inoxidabil, aluminiu și varianta Under Armour. Eu am testat versiunea din oțel, 44 mm, cu LTE.

Ceasul are în primul rând funcția de antrenor de fitness și monitorizare a sănătății, urmărește constant pulsul și are un sistem de analiză a somnului foarte avansat. Evident măsoară toți pașii făcuți, urmărește nivelul de stress, face recomandări privind momentele în care trebuie să faci mișcare și așa mai departe. Include nu doar GPS, ci și accelerometru și senzorii săi recunosc automat 39 de activități sportive diferite, precum înot, alergare, bicicletă, cardio și altele.

Are o serie de aplicații integrate, precum Here Maps pentru a găsi cu ușurință drumurile, browser pentru Internet, player de Youtube, calendar, aplicații de mesagerie, Spotify sau altele asemenea, ca să poți să rămâi conectat chiar dacă nu ai telefonul cu tine.

Pentru a avea același număr de telefon pe ceas ca și pe telefon ai nevoie însă de opțiunea Number Share de la Orange.

Despre Number Share și alte servicii Orange

Cu serviciul Number Share de la Orange poți folosi același număr pe smartphone-ul tău Samsung și pe smartwatch-ul compatibil. Astfel, e mult mai simplu să efectuezi sau să primești apeluri și mesaje pe toate device-urile tale preferate. Atunci când apelezi sau trimiți un mesaj de pe un smartwatch, destinatarului îi este afișat numărul tău de telefon, setat ca număr principal, indiferent dacă ai sau nu smartphone-ul în apropiere.

Poți acum să testezi gratuit serviciul Number Share, timp de 3 luni. După perioada de test, va fi tarifat cu 2 €/ lună, TVA inclus, pentru fiecare ceas asociat. Puteți vedea mai jos în clip despre ce este vorba:


Pe lângă Number Share, Orange mai are și alte servicii oferite în exclusivitate. De exemplu, este primul operator telecom din România ce oferă clienţilor săi acces la tehnologia eSIM. Această tehnologie este acum doar pentru telefoane Apple compatibile, dar pe viitor este posibil să vedem și pe Samsung. Prin eSIM clienții se vor putea conecta la rețeaua mobilă Orange simplu și rapid, fără a mai avea nevoie de cartelă fizică. De asemenea, utilizatorii vor putea instala mai multe numere de telefon pe un singur dispozitiv mobil, oferindu-le astfel posibilitatea utilizării lor alternative, în funcţie de context şi nevoi.

De asemenea, din primăvară clienţii Orange România se pot bucura în premieră de o experienţă superioară în timpul apelurilor 4G. Noua tehnologie HD Voice Plus îmbunătățește calitatea convorbirii, oferind un sunet mai bogat, mai clar și mai natural prin utilizarea unei game de frecvențe audio dublă faţă de apelul 4G clasic. Noua tehnologie, denumită în mod tehnic EVS (Enhanced Voice Services) crește calitatea apelurilor 4G, reducând în acelaşi timp zgomotul de fundal. EVS este disponibilă doar pentru apelurile realizate între terminale compatibile cu noua tehnologie. Aceasta nu necesită activări suplimentare fiind disponibilă tuturor clienţilor care efectuează apeluri 4G, atât abonaţi cât şi utilizatori de cartele PrePay, cu telefoane compatibile HD Voice Plus.

Concluzii

Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este unul dintre cele mai avansate ceasuri smart disponibile pe piață la ora actuală. Poate prelua funcțiile telefonului și poți comunica de pe el direct cu același număr de telefon. Este antrenorul de fitness, asistentul inteligent care te ajută în activitățile zilnice, monitorizează bătăile inimii, mișcarea, stresul și somnul, iar pe viitor va fi și un sistem de plată foarte comod și la îndemână. Pe scurt, este o alegere inteligentă, chiar dacă este un produs scump.

Galerie foto Galaxy Watch Active 2 LTE