Laptopul Samsung R710 (NP-RF710) mi-a ajuns la teste înainte de lansarea oficială în România (eveniment despre care vă scriu imediat, de la fața locului). Dar întâi vreau să vă povestesc despre primele impresii cu primul laptop Samsung care ajunge oficial pe piața locală. Lansarea era de așteptat întrucât Samsung a început să comunice în România legat de produsele laptop spre finalul anului trecut. Samsung RF710 mi-a lăsat o impresie pozitivă, este un desktop replacement excelent și este suficient de ușor pentru a fi portabil, circa 3 kilograme, doar că ai nevoie de geantă specială datoriă ecranului de 17 inchi. Tastatura și ecranul mi-au plăcut în mod special.

Samsung R710 test drive

Samsung RF710

Laptopul Samsung are procesoare Core i5 din noua generație, deci poate susține chiar cele mai noi jocuri și aplicații multimedia. Placă grafică dedicată Nvidia GT330M,, 4GB de RAM, HDD de 640GB, iar ecranul de 17 suportă o rezoluție 1600×900 pixeli destul de ok. Aș fi preferat Full HD. Sunetul este îmbunătățit pentru filme și jocuri, Windows 7 pe 64 de biți este foarte ok. Mi-a plăcut design-ul, mi-a plăcut cum se mișcă, este un produs peste medie și am auzit că va fi lansat la un preț foarte ok.

Samsung R710 test drive

Tastatura este extrem de comodă, cu spații mari între butoane, dar fără să te încurce foarte tare. Este proiectată să fie la fix, cel puțin pentru mâinilele mele s-a potrivit. Mi-a plăcut că totul a mers la fix și nu a trebuit să aștept după el.

Viața bateriei ar fi o problemă, dar fiind un sistem de birou nu cred că va supăra pe cineva. Teoretic are 3 ore, dar după 2 ore și ceva dă semne de oboseală. Am lucrat totuși ok și fără întreruperi pînă când rămăsese fără energie deloc (a fost căzut curentul în cartier…).

Samsung R710 review

Concluzii:
Este un sistem robust, cu design interesant, pentru birou, destul de puternic să țină și la treabă și la jocuri. Dacă vine la prețul care cred eu (aflăm în seara asta), cred că va fi o ofertă tocmai bună pentru România. Chiar mi-a plăcut cum merge, chestie pe care nu o spun foarte des. Despre lansarea comercială în România revin cu detalii de la eveniment.

Detalii tehnice pe scurt:
Samsung RF710 Notebook Specs

– 17.3-inchi, 1600 x 900 pixeli rezoluție
– Intel Core i5
– Windows 7 64 bit
– 4GB DDR3
– nVidia GeForce GT 330M
– 640GB HDD
– Bluetooth, USB 3.0