Am testat Speedify, un produs de tip VPN nou, care și-a propus să ofere mai mult decât o conexiune sigură. Practic, după cum îi spune numele, vrea să accelereze conexiunea de date creând conexiuni între WiFi și conexiunea celulară de pe telefon, fiind realizat special pentru mobile. Există și aplicație desktop, extrem de utilă pentru cei care fac streaming pe Facebook, Twitch sau încarcă pe Youtube fișiere de mari dimensiuni și nu vor să se întrerupă transmisia.

Speedify VPN review

Despre Speedify și tehnologia utilizată

Speedify a ajuns acum la generația a cincea și utilizează cele mai moderne și mai rapide protocoale VPN gândite pentru dispozitive mobile. Dacă soluțiile clasice de VPN folosesc un singur socket pentru criptarea și transferul datelor, Speedify folosește toate socket-urile disponibile pe toate conexiunile pe care le poate utiliza simultan. Poate astfel să ofere și criptare, dar și viteză pentru orice dispozitiv. De asemenea, ești sigur că streamingul live pe Facebook nu se întrerupe sau că upload-ul pe Youtube nu crapă la 99%.

Speedify folosește acum cifrul de criptare ChaCha care este de trei ori mai rapid decât soluțiile competitorilor, bazate pe criptarea AES sau OpenVPN. De asemenea, dacă sunteți la limita de conectivitate a rețelei wireless sau la marginea acoperirii operatorului telecom, Speedify transferă datele mai rapid decât dacă nu ai folosi aplicația.

În timpul testelor am observat de asemenea că îți trimite notificări privind rețelele WiFi la care te conectezi, mai ales dacă sunt nesecurizate. Astfel, un hacker ar putea avea acces la datele tale personale. Chiar dacă nu ai informații extraordinare pe telefon sau laptop, tot ai date de cont la Facebook sau Google, care odată ajunse la un atacator îi permite acestuia să acceseze contul de la distanță și să trimită spam sau să facă alte acțiuni periculoase (control de la distanță, atacuri asupra altor sisteme etc). Dar folosind Speedify conexiunea ta rămâne protejată și ferită de astfel de incidente.

Speedify știe să jongleze cu conexiunile disponibile astfel încât să ai mereu cea mai mare lărgime de bandă disponibilă. Dacă o rețea este mai rapidă, cum se întâmplă de obicei, Speedify va rula pe acolo 2/3 din trafic, iar restul prin rețeaua secundară, ca să meargă totul rapid. Dacă o rețea are probleme și se deconectează, tot transferul, streaming sau upload, trece pe conexiunea a doua fără întreruperi și deconectări. Speedify este folosit acum la cursele auto, sunt conexiuni cu SIM-uri pentru toți operatorii, iar datele mașinii trebuie să ajungă la echipa tehnică în timp real pentru a ști dacă este nevoie să intre la boxe sau nu. Dacă are ceva ce poate fi reglat de către șofer sau este nevoie de intervenția echipei tehnice. Iar la vitezele alea se pierd conexiunile oricât de bune ar fi.

O altă noutate în noua ediție este modul de lucru redundant. Dacă vrei să te asiguri că datele trimise ajung sigur la destinație, modul rendundant trimite pachetele pe ambele conexiuni simultan, fiind asigurată astfel recepția completă și rapidă. Și pentru că trebuie uneori să fiți atenți la pachetul de date (mai ales în roaming), atunci Speedify permite setarea de limite și de alerte care să vă notifice atunci când ați depășit volumul de date inclus în abonament sau cartelă. Iar atunci poate trece doar pe WiFi sau puteți găsi altă soluție.

Experiențe cu Speedify

Un astfel de VPN securizat nu permite doar comunicarea fără interceptări, dar și împiedică localizarea cu acuratețe a telefonului. Traficul merge prin 40 de locații din lume, în timpul testelor eram în Spania și Google Maps mă arăta la Milano, inițial am crezut că a pățit ceva telefonul, apoi mi-am dat seama că era de la VPN. Am observat însă o conexiune mai stabilă în jocuri și de asemenea pentru upload pe Youtube. Combina ce aveam eu pe roaming cu conexiunea wireless din locație.

Speedify este realizat de compania Connectify, care a realizat ințial Connectify Hotspot, o soluție pentru a transforma orice laptop în hot-spot, cu adevărat utilă funcție când trebuie să plătești accesul la internet pentru fiecare dispozitiv (în călătorii mai ales) sau când vrei să îți conectezi toate dispozitivele din casa la aceeași rețea, fără probleme. Mi-a plăcut că instalarea Speedify este foarte simplă, ușor de înțeles și cu doar câteva click-uri totul funcționează perfect. Permite acum și conexiuni ne-criptate pentru viteze mai mari, de exemplu când trimiteți o arhivă de mari dimensiuni și nu conține chestii esențiale, doar prezentări. De asemenea, este foarte ușor de dezactivat când vreți să folosiți localizarea și alte funcții care depind de conexiunea locală.

Contul de bază Speedify și aplicația sunt gratuite, dar includ trafic de 1GB. Dacă doriți mai mult de atât există abonamente cu plata lunară în Google Play sau Apple Store, 4,99 dolari pe lună. Este ideal pentru torrente și transfer de fișiere prin serverele P2P. La nivel anual costă doar $29.99 dolari, cel mai bun preț și traficul este nelimitat. Puteți folosi un abonament pentru toate dispozitivele voastre (inclusiv laptop-uri, PC-uri), dar nu mai mult de 2 sesiuni active simultan.

În cazul în care doriți să promovați Speedify online, există și un program de afiliere în care puteți câștiga un comision de 50% pentru fiecare vânzare făcută prin website-ul Speedify, inclusiv la reînnoirile de licență ulterioare.

Galerie foto