Am testat Unihertz 8849 Tank 3 Pro, un super-telefon rezistent, dotat hardware și care vine la pachet cu o baterie imensă și un proiector integrat. Este genul de gadget pentru cei care călătoresc des și apreciază altfel divertismentul la purtător. Are și lumină ambientală pentru cort, este rezistent la apă și integrează busola pentru orientare și barometru. Bateria este de 23.800 mAh, cam de cinci ori cât un telefon obișnuit. Nu este tocmai un produs ieftin, dar vă asigur că nu dezamăgește la niciun capitol.Pro și contra Unihertz 8849 Tank 3 Pro

Avantaje:

  • hardware peste așteptări la toate capitolele;
  • bateria imensă poate încărca și alte dispozitive;
  • proiector digital integrat;
  • rezistent la căderi, apă, praf, nisip;

Dezavantaje:

  • nu este tocmai ieftin;
  • este destul de mare, greu;

Detalii tehnice Unihertz 8849 Tank 3 Pro

Ecran: 6.79-inch, IPS, 2460×1080 pixel, 120 Hz
Procesor: Mediatek Dimensity 8200
GPU: Mali-G610 MC6
Memorie: 18 GB RAM
Stocare: 512 GB UFS 3.1
Camere foto: 200 + 50 + 64 + 8 megapixeli
Selfie: 50 de megapixeli
Dimensiuni: 179x86x29.8 mm
Greutate: 696 g
Baterie: 23800 mAh + 120W
OS: Android 13
Tehnologii: 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, USB Type-C 2.0, DLP projector, IP68, radio FM, NFC
Preț: circa 700 de euro

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 14 Media: 4.9]

Impresii după testare

Compania care a făcut telefonul se cheamă Uniherz, au devenit cunoscuți pentru modelele rezistente. Ei nu au bani de la investitori, dar au atras finanțările pe platforme de tip Kickstarter. Primul lor proiect le-a adus circa 1,2 milioane de euro, iar cel mai recent proiect anunțat a adunat cam 600.000 de dolari. Au făcut telefoane rezistente cu tastatură, apoi telefoane rezistente subțiri, apoi cu baterie mare, iar acum fac modele și cu bateria mare, dar și cu un proiector video integrat. Au avut Tank 2 care s-a vândut foarte bine, iar acum în martie au lansat Tank 3 Pro.

Nu explică nicăieri de unde vinde 8849, dar au adăugat și această cifră la numele oficial. Acum Unihertz 8849 Tank 3 Pro este îmbunătățit la fiecare capitol, cu adevărat un flagship rezistent, dotat, puternic. Dar este adevărat că nu mai este un telefon tocmai ieftin. Hai să le luăm pe rând, dar încep cu specificațiile unde este cu adevărat campion.

Bateria este de 23.800 mAh. N-am mai întâlnit model de nivelul ăsta, auzisem la MWC de un telefon Energizer cu baterie uriașă, dar nu știam că sunt pe piață multe modele. Competiția arată că există cerere pentru astfel de dispozitive. Iar Tank 3 Pro aduce și hardware performant și proiectorul integrat. În plus, bateria se încarcă cu 120 W, deci nu aștepți prea tare după el, se încarcă relativ repede. E adevărat că fiind de 5x cât o baterie normală, se încarcă destul de greu. Dar dacă avea încărcarea lentă, cred că aveai nevoie de 24 de ore la priză.

Telefonul este rezistent, IP68 și protejat la căderi. Dar are 696 grame, cam faci puțin biceps și triceps cu el. Este gândit pentru călătorii, însă asta adaugă o greutate semnificativă la rucsacul de drumeție. Dar e adevărat, n-ai nevoie de altă baterie externă pentru că ai destulă energie. Și poți să încarci cu el și căștile sau ceasul smart atunci când rămân fără energie. Dar problema va apărea după câteva zile, când rămâne și el fără. Este greu de încărcat. Chiar cu bateria de 120W, ai nevoie de mult timp până se vor încărca cei 23.900 mAh.

Proiectorul este o inovație interesantă. Sunt niște ani de când am tot văzut proiectoare pe telefon. Sunt gadgeturi fascinante și sunt extrem de distractive pentru unii utilizatori. Fie pentru copiii mai mici, fie pentru cei pasionați de anumite filme sau seriale, fie pentru pasionații de muzică care ascultă melodiile într-o ambianță de discotecă. Oricum, pentru călătoriile lungi în locuri exotice și fără acces la alte tehnologii, proiectorul va fi foarte apreciat.

Dar nu este un proiector foarte puternic, nu creează o imagine foarte mare, iar rezultatele sunt mai mult pentru divertisment. Poate crea o imagine clară cu diagonala de 2,2 metri de la aproximativ 3 metri distanță. Dar are nevoie de întuneric pentru a oferi o calitate a imaginii bună. Rezoluția maximă este 854×480 de pixeli, deci nu veți vedea filme de mare calitate. Însă este perfect pentru proiecția de seară în cort, pe tavanul rulotei sau pe alte suprafețe plane. Și chiar și ziua puteți vedea un ecran mai mare dacă aveți o suprafață destul de bună pe care să proiectați, puteți vedea mai bine ce este pe telefon.

Mai are un truc pentru călătorie, o lumină de noapte care o poți folosi în cort sau când vizitezi peșteri care nu au lumină electrică sau noaptea pe trasee de orientare. Este plasată pe spate și se activează dintr-un buton.

Procesorul este puternic. Una dintre problemele pe care le reclam mereu la telefoanele rezistente sunt procesoarele slabe. Ei se gândesc la autonomia crescută, la consumul energetic, dar experiența cu telefonul este slabă. Așa că 8849 Tank 3 Pro merită lăudat pentru alegerea unui procesor aproape flagship. Mediatek Dimensity 8200 este un procesor de top pe 4 nanometri, aproape de modelele premium pentru flagship-uri. Detaliez la rubrica de teste. De asemenea au pus 18 GB RAM care pot fi extinși cu 18GB RAM virtual și 512 GB de stocare. De asemenea o tehnologie UFS 4.0 de mare viteză.

Excelează și la camere foto. Senzorul principal este de 200 de megapixeli, este capabil de imagini fără rival. Este setat acum pe 50 de megapixeli, dar are în meniul foto opțiunea Superior Resolution cu toți megapixelii. Camera Night Vision este foarte utilă, chiar și atunci când vizitați peșteri. Are 64 de megapixeli și surprinde fiecare detaliu. Camera ultrawide pentru peisaje are senzor de 50 de megapixeli. Iar camera telefoto care face zoom optic 3x are 8 megapixeli. Iarăși, camera de selfie are un senzor de 50 de megapixeli și se descurcă bine.

Teste benchmark

Procesorul se descurcă foarte bine. Pentru prima dată un telefon rezistent este și performant hardware. Dimensity 8200 este un chipset care aduce o experiență de vârf pentru smartphone-urile premium. Este construit pe tehnologia de 4 nm și vine cu HyperEngine 6.0, care acceptă Vulkan SDK pentru raytracing în jocuri, îmbunătățirea FPS și optimizarea inteligentă a resurselor.

Dimensity 8200 este primul produs Mediatek din serie cu un nucleu CPU „mare” – Cortex-A78 la 3,1 GHz, încă trei la 3,0 GHz pentru performanță și patru Cortex-A55 la 2,0 GHz pentru eficiență.

Mediatek a adus suport îmbunătățit pentru cameră și include procesorul de imagine Imagiq 785 ISP. Evident, aduce îmbunătățiri la gaming cu HyperEngine, un set de caracteristici dedicate îmbunătățirii performanței în jocurile smartphone-urilor din teritoriul flagship-killer. Dispozitivele cu Dimensity 8200 pot să adapteze inteligent rata de reîmprospătare atunci când un joc este pornit – cipul se va ajusta automat, în funcție de frecvența cadrelor.

În ceea ce privește conectivitate, noul cip a moștenit de la predecesorii săi conectivitatea dual-5G, Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3.

ARM Mali-G610 MP6 sau MC6 este o placă grafică de gamă medie integrată pentru smartphone-uri cu 6 nuclee. Se bazează pe a doua generație a arhitecturii Valhall și acceptă OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 și Vulkan 1.2.

Vedeți mai jos scoruri din testele obținute de mine. Testul de baterie a rulat timp de 31 de ore cu ecran aprins și a consumat 43% din baterie. Pariez pe 3 zile cu ecran aprins continuu și posibil 7 zile de drumeție cu acces seara limitat. Desigur, dacă proiectați filme din prima seară, autonomia va fi mai limitată.

Camere foto

Camerele foto sunt peste așteptări. Mă rog, modulul de 200 de megapixeli se descurcă în orice situație (senzor Samsung). Camera de noapte este foarte bine făcută (senzor Omnivision). Modulul ultrawide l-aș fi lăsat de 8 megapixeli, dar ei au ales invers. Au făcut camera de zoom mai mică, iar cea de ultrawide are senzor Hynix de 50 de megapixeli. Dar se descurcă și senzorul de 8 megapixeli, face zoom 3x și poate duce digital mai departe. Camera de selfie este bună, tot un senzor de 50 de megapixeli. Practic ai cam tot ce trebuie la un smartphone foto.

Vedeți mai jos imagini realizate cu el.

Concluzii

Avem un telefon cu un scop bine determinat. Este el o cărămidă, dar măcar ai și o armă de autoapărare. Este rezistent și protejat la apă. Are bateria imensă care rezistă zile în șir. Are proiector video și toate funcțiile foto de care ai nevoie. E perfect pentru călătorii mai lungi, pentru divertismentul cu cei mici și în multe alte scenarii pe care vi le puteți imagina. Dotările bune hardware și faptul că are și camere foto bune justifică nivelul de preț actual. Probabil se va ieftini în următoarele luni.

Unihertz 8849 Tank 3 Pro pate fi comandat direct de pe Aliexpress.

Galerie foto