Am testat Vonino Xavy T7 4G, o tabletă Android ieftină pentru toate activitățile online: email, browser, chiar și jocuri video, acces la Facebook sau Instagram. Deși costă doar 500 de lei, tableta funcționează ok, arată chiar bine, iar accesul la 4G îți permite să accesezi Internetul rapid oriunde. Poate fi luată și din magazinul Orange sau direct de pe site-ul Vonino.Vonino Xavy T7 4G (15)

Pro și contra Vonino Xavy T7 4G

Mi-a plăcut foarte mult:
– modul de realizare și faptul că nu arată deloc a produs ieftin;
– nu au modificat interfața sau icon-urile, totul este ok;
– se mișcă bine și puteți rula și jocuri video fără probleme;
– autonomia este bună;

Rămâne de discutat:

– autonomia cu 4G activat este limitată;

Experiența cu Vonino Xavy T7 4G

Am testat de-a lungul anilor o mulțime de tablete și telefoane ieftine. În general am niște așteptări care se confirmă, fie au făcut rabat la calitatea materialelor, fie au făcut rabat la hardware și experiența e dificilă. În acest caz nu s-a întâmplat așa și chiar mă bucur că în ultima perioadă nu am mai primit la teste produse care să dezamăgească. Tableta, cu ecran de 7 inch are materiale ok, un design obișnuit, totul funcționează ok. E drept că nu este un display Full HD, rezoluția este 1024×600 pixeli, dar ca experiență nu există o foarte mare problemă. Procesorul este quad-core, un MediaTek MT8735M, cu patru nuclee Cortex A53 la 1.0 GHz, plus 1 GB de RAM. Nu va fi un dispozitiv de productivitate, nu veți face editare video pe tabletă, dar în rest, în utilizare normală, nu veți avea nicio problemă. Repet, am pus și jocuri video și a fost totul ok. Scorul în testul Antutu a fost de 24.000 de puncte, cu alte cuvinte sub terminalele performante, dar la nivel cu tablete și telefoane care în anii trecuți au costat mult mai mult.

Stocarea internă este de 8GB, veți avea puțin spațiu liber din cauza sistemului de operare (oricum e mult comparat cu tabletele de 4GB), dar vestea bună este că suportă carduri de memorie microSD (până la 32GB). Oricum, prin cablul OTG puteți conecta tableta la un HDD extern și transferați acolo fișierele care ocupă spațiu.
Vonino Xavy T7 4G  (16)
Tableta vine cu un modul LTE, care are nu doar oferă acces la tehnologia 4G, ci se poate conecta și pe 3G și pe 2G fără probleme. Puteți folosi acest model în loc de telefon, are difuzor și microfon, puteți vorbi exact ca la telefon, dar vă recomad totuși căștile cu microfon pentru convorbiri mai plăcute.

Camera foto de pe spate are un senzor de 5 megapixeli, cea frontală este VGA, suficient pentru convorbiri video când este cazul. Pozele făcute ies ok, nu o să printați afișe după ele, dar se văd bine pe ecran.

Vonino Xavy T7 4G  (18)
Bateria integrată este de 3000 mAh, un pic cam mică, dar am senzația că au dorit să realizeze o tabletă subțire și care să stea bine în mână, să nu fie foarte grea. Fără 4G ar fi fost o problemă, dar cu acces la rețea activat o să ai o problemă de autonomie. Noroc cu bateriile externe.

Tableta este acum la promoție cu mai multe huse de protecție la pachet.

Concluzii

Vonino Xavy T7 4G este o tabletă accesibilă, cu tehnologie LTE. Nu este cea mai performantă, dar experiența cu un astfel de device este bună. Pentru copiii care au nevpoe de o soluție ieftină, este perfectă. Pentru tinerii pasionați de social media, este o soluție bună. Dar și pentru vârstnicii care pot descoperi acum ecranul tactil, pe un ecran măricel și vizibil. Dacă v-ați săturat să citiți, să stați pe net și să vă jucați pe telefon, eu zic că tableta este o alternativă bună. Iar prețul este ok.

Galerie foto