Am testat Xiaomi 15 Ultra și este o actualizare interesantă. Procesorul nou, bateria mai mare, camerele foto optimizate, toate aduc avantaje interesante. Este un pic mai scump decât modelul de anul trecut în modelul lansării. Dar camera periscop actualizată face toți banii.



Pro și contra Xiaomi 15 Ultra

Avantaje:

  • procesorul nou este excelent;
  • camera de 1 inch + periscop de 200 de megapixeli;
  • baterie mare cu încărcare rapidă;
  • ecran de calitate bună;

Dezavantaje:

  • preț destul de mare;
  • zoom optic 3x și 4,3x;
  • lipsește un program buy-back;

Detalii tehnice Xiaomi 15 Ultra

Ecran: 6.73 inch, AMOLED LTPO, 3200×1440, 120Hz, Dolby Vision, HDR10+, HDR Vivid, 3200 nits
Procesor: Snapdragon 8 Elite (3 nm)
GPU: Adreno 830
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 512 GB UFS 4.1
Camere foto: 50+200+50+50 megapixeli + ToF 3D
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 161.3 x 75.3 x 9.4 mm
Greutate: 226 g
Baterie: 5.410 mAh + 90W+ 80W wireless
OS: HyperOS 2, Android 15
Tehnologii: 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0, NFC, infraroșii, USB Type-C 3.2 Gen 2, IP68
Preț: 7.499 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 4.5]

Impresii după testare

Eu am trecut după testul de anul trecut pe Xiaomi 14 Ultra. Este un termina complet, puternic, cu autonomie bună, dar și cu camere foto fără rival. După ce am testat Xiaomi 15 Ultra sunt convins să trec pe noua versiune. Camera periscop este excelentă. Procesorul nou este mai bun. Autonomia a ieșit mai bine ca anul trecut. Am toate motivele să trec mai departe.

Design-ul este similar, cu ecranul identic și partea din spate cu modulul foto rotund identic. Cadrul din titan a fost înlocuit cu aluminiu, dar diferența este insesizabilă. Marginile sunt metalice, plate, stau bine pe suport de filmare sau fotografiere. Butoanele și slotul de SIM sunt poziționate la fel. Telefonul rezistă la apă și praf cu IP68. Am primit modelul care imită o cameră foto Leica. Are spatele din piele eco neagră, cu o inserție metalică gri care arată foarte bine. A apărut și un mic branding Ultra pe spate.

Procesorul Snapdragon 8 Elite este foarte bun. Se descurcă și la performanțe, dar și la autonomie. Există opțiuni care gestionează energia excelent și te ajută la drumuri lungi. Bateria nouă este de 5.410 mAh, nu știu de ce nu au pus bateria de 6.000 mAh din China. Posibil să fie vreo reglementare europeană, așa au făcut și Honor la Magic7 Pro.

Ecranul este fix cel de anul trecut. Este un display de bună calitate, nu am avut nicio problemă cu el. Doar luminozitatea crește de la 3000 la 3200 de nits. În rest ale aceleași tehnologii și caracteristici. Camera selfie din ecran este de 32 de megapixeli, la fel ca anul trecut.

Îmi place că este protejat la apă și praf cu IP68, iar ecranul e protejat de o sticlă proprietară, Xiaomi Shield Glass 2.0. Are tehnologii actualizate precum Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0, iar mufa USB Type-C este 3.2 Gen 2, cu DisplayPort și OTG. Am citit că aduce 4 versiuni noi de Android, deci cinci ani de actualizări de securitate.

Pe partea de software nu sunt noutăți mari. Vine cu HyperOS 2, care este acum și pe Xiaomi 14 Ultra. Așa că nu mi s-a părut nimic schimbat la telefon sau la cameră. Urmează să vină actualizare HyperOS 2.1 cât de curând, iar după lansarea Android 16 vom avea HyperOS 3, dar mai durează câteva luni cu siguranță. Integrează Ai-ul de la Google, Gemini, la fel ca majoritatea telefoanelor cu Android. Puteți utiliza Inteligența Artificială pentru transcriere, traducere, rezumate și sugestii pentru a vă îmbunătăți stilul de scriere. Există, de asemenea, o suită de instrumente de editare a fotografiilor pentru a elimina bombardamentele și reflexiile foto nedorite sau pentru a aplica diverse „îmbunătățiri”.

Ca nivel de preț, el este mai scump decât Samsung Galaxy S25 Ultra sau iPhone 16 Pro Max. Așa că știm spre ce modele se vor duce vânzările. Lipsește de pe piața locală un program de buy back pentru fanii Xiaomi, dacă am deja 14 Ultra să pot trece ușor la 15 Ultra printr-un proces simplu, cu discount semnificativ.

Teste benchmark

Am făcut principalele teste realizate în review-urile de telefoane. Scorurile sunt foarte bune, iar telefonul îmbină performanța cu autonomia. Scorul Antutu a fost maxim 2.65 milioane de punte, iar Geekbech circa 3.000 single-core și 9.000 de puncte multi-core. Stocarea este UFS 4.1, cea mai nouă și rapidă tehnologie. Puține flagship-uri în 2025 au adoptat-o.

Autonomia a ieșit peste 17 ore fără setări speciale. Cum vine el din fabrică. Anul trecut generația precedentă ținea 14 ore. Cu ceva setări de economisire a energiei ajunge la 23 de ore, ceea ce mi se pare genial. Aș vrea un telefon care să țină atât de mult.

Vedeți mai jos majoritatea testelor realizate pe dispozitiv. A avut și actualizări software.

Camere foto

Senzorul foto principal este de 1 inch, Sony LYT-900, același ca și anul trecut, dar cu optimizări software, AI și Leica. Noutatea este senzorul periscop de 200 de megapixeli, probabil senzorul Samsung. Este foarte util și ies pozele excelente, dar nu înțeleg de ce oferă 4,3X zoom optic. De ce nu 5 sau 6 sau chiar mai mult? Ar fi fost atât util, cât și un element important de marketing. Să pui camere de 3x și 4.3X este aproape redundant.

Camerele se descurcă excelent și imaginile ies foarte clare. Am testat zoom-ul până la 120x și imaginile sunt foarte curate. Le puteți vedea mai jos.

Concluzii

Xiaomi 15 Ultra este o actualizare excelentă față de generația anterioară. Are procesor nou, mai mult RAM, stocare mai rapidă, baterie mai mare care ține mai bine. Are de asemenea o cameră periscop de 200 de megapixeli care face toți banii. Cea mai mare noutate de anul acesta. Îmi place în continuare Xiaomi 14 Ultra și nu am găsit alt telefon pe care să fac trecerea în 2025. Dar cred că pot trece cu bine pe Xiaomi 15 Ultra. Mi se pare suficient de bun.

Dacă v-am convins, îl puteți cumpăra de aici.

Galerie foto