Am testat Xiaomi Redmi Note 9 Pro, am păreri foarte bune despre el și vine cu un preț atractiv. Problema acestui model este însă tocmai predecesorul său, Xiaomi Redmi Note 8 Pro, care oferă lucruri similare la un preț mult mai bun. Sunt foarte mici diferențele de hardware, iar la preț aproape 500 de lei la ora când public acest review.

Review Redmi Note 9 Pro în română:

 

Pro și contra Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Avantaje:

  • dotări hardware foarte bune;
  • design modern;
  • camere foto bune;
  • baterie relativ mare;
  • preț foarte bun;

Dezavantaje:

  • sunt puține actualizări față de Redmi Note 8 Pro;
  • este mai scump decât Note 8 Pro;

Dă nota ta:

Cum ți se pare?

Apasă pe steluță!

Voturi

Fără voturi

Detalii tehnice Redmi Note 9 Pro

Ecran: 6.67 inch, IPS LCD , 2400×1080 pixeli, 395 ppi
Procesor: Snapdragon 720G (2XARM Cortex-A76, 6xARM Cortex-A55)
Memorie: 6 GB RAM
Stocare: 128 GB
Camera: 64+8+5+2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 165.8 x 76.7 x 8.8 mm
Greutate: 209 g
Baterie: 5.020 mAh
OS: Android 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, USB Type-C, NFC
Preț: 1.299 lei

Xiaomi Redmi Note 9 Pro păreri

Nu mă înțelegeți greșit, telefonul este foarte bun. Are design modern, detalii hardware foarte bune, un preț excelent. Însă, dacă ne uităm la buget versus dotări tehnice, tocmai Redmi Note 8 Pro este inamicul numărul unu. Ecranul este aproape identic, procesorul este comparabil (singura diferență este că produsul Mediatek atinge doar 2.05GHz, iar 720G urcă la 2.3 GH). Memoria RAM și stocarea sunt identice, camerele foto aproape la fel, are 2 megapixeli macro, versus 5 megapixlei la cel nou. Bateria este un pic mai mică, 4500 la Note 8 și 5.020 mAh la Note 9. Dar camera de selfie are 20 de megapixeli la Note 8 și 16 megapixeli la Note 9. Iar peste toate, prețul pentru Note 8 Pro este 999 lei acum. Mă rog, mai variază prețurile, mai fac unii oferte pentru noul model. Dar ideea este că sunt puține actualizări care să merite trecerea la modelul nou.

Xiaomi reușește iar să pună hardware de calitate într-un model mid-range accesibil. Ecranul este Full HD+, IPS LCD, dar se vede suficient de bine pentru orice utilizator. Perfomanța este destul de bună, vedem mai jos rezultatele, dar nu vă așteptați să fie campion la jocuri video. Merg pe el, dar nu veți fi mari campioni. Bine, unii compensează asta prin talent 🙂

Camera foto este bună, am spus-o și anul trecut, o repet acum. Au ieșit imagini bune, bine procesate. Sigur, toată lumea are anumite preferințe, unii spun că Apple procesează cel mai bine, alții că Huawei, fanii Samsung nu sunt de acord. Totuși, privind obiectiv, ies imagini clare, culori bune, detalii interesante. Fără să exagerez, este în linie cu modele flagship la partea de fotografie.

Autonomia a fost destul decentă, dar nu a mers testul de baterie complet. A trebuit să utilizez un player de Youtube care să meargă cu ecranul aprins. După trei ore de la 100% a scăzut la 92%, iar după 5 ore avea 85%. Asta înseamnă că vă puteți uita 30 de ore la clipuri, iar telefonul va mai avea baterie. În utilizarea normală trece de o zi fără să aibă nevoie de priză, trecea și Note 8 Pro, dar ăsta are un pic mai multă baterie.

Vedeți mai jos toate testele realizate, să vă faceți și voi o părere generală.

Teste hardware Redmi Note 9

Procesorul este unul dintre cele mai bune pentru telefoane entry-midrange. Adică nu cele mai ieftine, dar nici mid-range premium. Poate fi comparat cu orice model premium, dar la o treime din preț. Are două nuclee de performanță ARM Cortex-A76, la 2.3GHz, plus șase nuclee economice ARM Cortex-A55, la 2.0GHz. Este astfel cu puțin mai bun față de Mediatek G90T de la Note 8 Pro. Folosește și nucleele custom Qualcomm, respectiv Kryo 465 Gold și Kryo 465 Silver. Acceleratorul grafic este Adren 618, destul de folosit pe zona mid-range.

Cum spuneam, pentru autonomie am folosit un test de Youtube, vedeți print screen mai jos. Bateria de 5.020 mAh are încărcare rapidă cu 30W, o evoluție față de anul trecut când avea doar 4.500 mAh și încărcare cu 18W.

Camere foto Xiaomi Redmi Note 9

Pe spatele telefonului sunt patru camere, un setup relativ similar cu ceea ce aveam anul trecut, doar că formatul s-a schimbat. Arată mai bine parcă, dar este inspirat de iPhone. Senzorul principal este cel de 64 de megapixeli, doar că este absolut identic. Dacă anul trecut acest senzor a fost o mare noutate pe un telefon mid-range, acum este ceva destul de obișnuit, iar Note 8 Pro are de câștigat iar. Senzorul este de 1/1.72 inch, cu pixelii de 0.8 nanometri, cu autofocus PDAF. Camera ultra-wide are senzor de 8 megapixeli, iar telefonul nu are zoom optic deloc. Senzorul al treilea este de macro, de 5 megapixeli, în loc de 2 cum avea anul trecut. Iar al patrulea este un senzor de adâncime de câmp, de 2 megapixeli. Filmează 4K la 30 de cadre pe secundă, Full HD la pînă la 120fps, iar 720p poate face slow motion la 960fps.

Camera pentru selfie este de 16 megapixeli, integrată în display. Este un senzor de 1/3.1 inch și cu pixeli de 1 nanometri. Se va descurca decent pentru majoritatea portretelor.
Vedeți câteva poze realizate cu telefonul (sunt micșorate pentru a le putea urca pe blog).

Huse Redmi Note 9

Telefoanele noi merită să fie protejate bine, eu vă recomand să luați huse Xiaomi. Este bine să fie ferit de lovituri, zgârieturi. Telefonul este afectat des când stă în buzunar, alături de chei de exemplu. Dar uneori poate să și cadă spectaculos. Găsiți multe idei de huse, este de ajuns și una transparentă de silicon, dar este mai bine să fie acoperit complet. Există și huse speciale contra căderilor.

Concluzii

Xiaomi Redmi Note 9 Pro este foarte bun, are hardware decent, preț accesibil. Dar cea mai mare problemă a lui este că nu are foarte multe noutăți față de Remi Note 8 Pro, iar acesta este disponbil la prețuri mai bune. Sunt destul de mici diferențele, la baterie în special. În rest sunt destul de similare, iar avantajele Redmi Note 9 Pro (procesor mai nou, un pic mai performant, baterie mai mare) sunt rapid șterse de diferența de preț de aproape 100 de euro. Totuși, pentru cei care vor un mid-range de anul ăsta, opțiunea este foarte bună.

Galerie foto Redmi Note 9 Pro