Yezz Andy A5 este unul dintre smartphone-urile de top de la Yezz, un brand promovat în România de Avenir Telecom. Am ales pentru review un model echilibrat, cu dotări bune, preț decent și o experiență ok pentru prețul cerut. Ei oferă cam toate genul de telefoane, de la cele foarte ieftine pînă la phablet-ul de 6 inch. Andy A5 este o alegere bună dacă nu vă doriți un ecran foarte mare și dimensiuni mai reduse. Experiența cu el a fost ok, rezultatele în testele de performanță sunt ok. În curând o să avem și un concurs.

Yezz Andy A5
Yezz Andy A5

Pro și contra Andy A5

Mi-a plăcut mult:

– experiență de utilizare bună, fără lag, fără restartări sau blocări;
– realizarea slim, chiar se simte că e subțire și plasticul de pe spate este ok;
– autonomia mare, în 12 ore s-a dus abia 18% din baterie. Un smartphone normal era la jumătate în 12 ore chiar și nefolosit;
– camera foto este bună;

Rămâne de discutat:
– mai e de lucrat la design;
– rezoluția ecranului putea fi mai bună;

Una peste alta este un competitor bun și are garanție extinsă, spre deosebire de multe alte produse de pe piața locală.

Yezz Andy A5 -spate
Yezz Andy A5 -spatele

Experiența în utilizare

Am testat multe modele de smartphone-uri ieftine. Multe sunt smartphone doar cu numele și de fapt îți dau bătăi de cap. Citiți despre telefoane și tablete și nu le cumpărați doar pentru prețul mic. Din contră, cu cât prețul e mai mic, experiența este probabil mai slabă. Dar există câteva modele accesibile care au funcționat corect, iar Yezz Andy A5 este unul dintre ele.

Terminalul este are un display qHD de 5 inch, procesor quad-core la 1,2 GHz, 512 MB de RAM, 4GB intern și slot pentru carduri de memorie micro SD. Camera foto principala are senzor de 13 megapixeli, face poze bune, dar depinde de lumina bună. Pe ecranul principal are o cameră foto de 2 megapixeli. Bateria lui este de 2.000 mAh, iar platforma software Android 4.2.

Yezz Andy A5 are un preț recomandat de 1.139 lei. Este accesibil, are tehnologie dual-SIM care chiar funcționează. Ca tehnologii de conectare include WiFi, Bluetooth, 3G, precum și mufă micro-USB sau 3,5mm pentru căști. Are slot de carduri de memorie. Include chiar și radio FM, o funcție care dispăruse la telefoane, dar revine acum și se poate dovedi utilă.

Deși ecranul este qHD (540 x 960 pixeli) se vede foarte ok. Am testat multe terminale la care ecranul lasă de dorit, dar aici se vedea ok, iar densitatea 220 ppi s-a dovedit ok. Este destul de luminos, animațiile și filmele au mers foarte bine.

Se aude bine în telefon și am testat și speaker-ul care se aude decent, deși la volum maxim mai sunt probleme. Căștile sunt pentru fi folosite doar atunci când nu aveți altceva la îndemână, calitatea este ok, dar atât, nu vă bazați prea mult pe ele.

Camera foto este ok, pentru o zi însorită în natură sau în oraș, fotografiile vor ieși bine, sunt utilizabile. Am fotografiat și de aproape, flori, au ieșit bine. Am pozat și afară, totul ok. Se mai poate lucra pe partea de software (sau puteți lua o aplicație de fotografie din Google Play). Nu are culorile de la Samsung sau Sony, dar v-ați prins, e o cameră bună.

Yezz Andy A5 - benchmark
Yezz Andy A5 – benchmark

Concluzii

Yezz Andy A5 este un produs binevenit pe piața locală. Îmi place să văd că avem o concurență deschisă pe zona de terminale accesibile. Avenir Telecom este un jucător mare și cu siguranță vor avea succes. Modelul este echilibrat, are tehnologie bună și un preț decent: 1.139 lei. Cred că se va vinde bine. Stați aproape pentru concurs…

Detalii tehnice Andy A5

Procesor de 1.2Ghz quad core
Memorie: 512 MB RAM
Stocare de 4GB
Cameră de 13.1 MP
Bluetooth, Wifi, WIFi Direct, hotspot
Android 4.2
Ecran de 5″
Ultra subțire: 8.6mm
Înregistrare și redare video în HD (720P)
Gameloft preinstalat pentru a permite jocuri 3D
Tehnologie 3G (HSPA+)
Culori disponibile: negru

Pachetul include: adaptor, cablu micro-USB, set de căști și are o garanție de 2 ani.

Galerie foto