O firmă de analiză spune că anul acesta Samsung are primul declin al vânzărilor de terminale ca număr de unități, în timp ce industria crește și Apple va avea o creștre de 16% la final de an. in partea Samsung nu avem cifrele oficiale, pentru că anunțurile privind vânzările de terminale s-au pierdut în ceață anul ăsta.

 

Raportul de analiză este legat de trimestrul trei din 2015, când vânzările de smartphone au crescut cu 9%. Dar TrendForce face și estimări privind întregul an 2015.

Compania spune că vânzările de smartphone vor crește la nivel anual cu 9,3%, Samsung scade cu 1% față de 2014, iar Apple crește la nivel anual cu 16 procente.

Samsung păstrează primul loc la nivel mondial, da vânzările Galaxy S6 și Note 5, precum și edițiile Edge, au fost sub așteptări. Deja se zvonește că anul viitor Galaxy S7 ar putea avea doar ediția cu ecran curbat.

Samsung vinde la nivel anual 323 milioane de terminale smartphone, iar Apple a ajuns la 223 milioane de terminale iPhone vândute. Restul companiilor luate la un loc reprezintă cam restul 50% din vânzări.

Huawei va depăși pragul de 100 de milioane de terminale vândute și se distanțează pe locul trei la nivel mondial. Iar TrendForce crede că Xiaomi va depăși Lenovo pentru a urca pe locul 4 anul acesta.

Via