7,4 milioane de români folosesc TikTok în fiecare lună, anunță oficialii companiei. TikTok a început să comunice activ în România după ce a apărut informația că platforma este pe cale să fie interzisă oficial. După ce au început să facă diverse promoții, se pare că discuția privind interdicția a fost trasă pe o linie moartă. Din păcate însă, conținutul nu este mai „curat”. Ca și X (Twitter), Facebook sau YouTube, TikTok găzduiește o parte din cele mai dăunătoare conspirații și conținuturi toxice pentru minori și tineri disponibile la un simplu swipe.

TikTok
Sursa foto: https://depositphotos.com/ro

Statistici oficiale TikTok

TikTok a dezvăluit azi cifrele din România: au atins 7.4 milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Fie că aleg să urmărească clipuri sau să le distribuie pe ale lor, românii folosesc platforma pentru a descoperi lucruri noi (dezinformare și mizerii la greu).

Inna a devenit mai cunoscută pe TikTok la nivel mondial datorită single-ului „Up” în colaborare cu Sean Paul, care a inspirat peste 1.6 milioane de videoclipuri. Artista Olivia Addams (@oliviaaddams) și-a început cariera muzicală pe TikTok, unde și-a promovat pentru prima dată melodia de succes „I’m Lost”, care a ajuns pe locul #1 în Viral 50 Spotify Romania.

În România, hashtag-ul #fotbalromania însumează 499.6M de vizualizări și adună noutăți, poveștile jucătorilor și echipelor și momente memorabile din lumea fotbalului. Conținutul din sala de sport este, de asemenea, popular, creatorii oferind inspirație pentru antrenamente și stil de viață sub hashtag-ul #fitnessromania, care a adunat 293.6 milioane de vizualizări.

Românii urmăresc diverse teme, autorii raportului promovează #viatalatara de exemplu. Sunt sfaturi, momente din viața reală, peisaje și povești amuzante, iar hashtag-ul a ajuns 681.6 milioane de vizualizări și este în creștere. Un alt trend popular care capătă amploare în România este #vlogzilnic, unde creatori din toată țara își arată viața de zi cu zi.