Fundația Orange lansează ediția a cincea a concursului național Digitaliada în care creatorii celor mai bune materiale educaționale digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT în valoare de peste 8.500 de euro, pentru ca aceștia să poată continua crearea de resurse educaționale.

Deoarece pe perioada pandemiei utilizarea resurselor educaționale digitale s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru toți profesorii și elevii, concursul vine ca un stimul și, totodată, ajutor pentru cei interesați de contribuția la crearea următoarelor materialelor didactice digitale pe care le vor folosi copiii și profesorii.

Concursul este deschis tuturor celor care doresc să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII, indiferent de profesie sau de domeniul în care activează. Participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale, pe site-ul Digitaliada, în perioada 28 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021, iar Regulamentul concursului poate fi accesat tot acolo.

ads

pe platforma națională Digitaliada sunt disponibile peste 1000 de alte resurse educaționale digitale. Acestea au fost create pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul gimnazial și primar și pot fi folosite în mod gratuit de orice elev, părinte sau profesor:

  • peste 500 de teste și evaluări semestriale în format digital, dezvoltate cu ajutorul aplicațiilor Kahoot!, Quizizz și Socrative
  • peste 200 de probleme de matematică pentru ciclul gimnazial, demonstrate cu ajutorul aplicației GeoGebra
  • 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii
  • peste 500 de resurse digitale pentru învățământul primar și gimnazial

În prezent, platforma este utilizată deja de către peste 430 de școli din mediul urban și rural, 2100 de profesori, 6200 de elevi și 2300 de părinți. Profesorii și învățătorii creează online teste și teme, elevii parcurg materia, primesc teste și le rezolvă, iar părinții primesc programarea cerințelor și rezultatele obținute de elevi.

Hub-ul digital educațional Digitaliada mai conține Ghidul Școlii Digitale, cu recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada în perioada 2016-2019, Ghidul de utilizare a Tablei interactive care conține îndrumări pentru profesori privind utilizarea tablei interactive în școală si 8 ghiduri pentru predarea matematicii și informaticii și TIC cu ajutorul metodelor digitale la clasele de gimnaziu. Pentru anul școlar 2019-2020, echipa Digitaliada recomandă 35 de aplicații digitale gratuite.