Compania brașoveană testează piața cu două laptopuri ieftine, Allbook X și Allbook L. Primul este un laptop practic, cu procesor Celeron, celălalt este netbook, cu procesor Intel Atom.

Allview Allbook X și Allbook L împrumută ideile de design de la alți producători, în genul cum fac și cu telefoanele mobile, aș zice că aduce cu XPS 13 de la Dell, dacă vreți un exemplu, ca să nu vorbim de Macbook direct. Oamenii își doresc produse care să arate așa, dar nu au banii necesari și atunci cumpără cel mai ieftin model de laptop.

Ca să vă faceți o idee, prețul Allbook X este de 1.349 lei, iar Allbook L este 899 lei, probabil că mulți se vor păcăli cu prețurile astea, fiindcă real aceste configurații pot fi folosite pentru email și vizitarea site-urilor de internet optimizate, pentru că la Facebook deja se mișcă greu și începe să încarce 30 de secunde înainte de a afișa ceva. Vestea bună este că se poate pune SSD pe Allbook X, dar crește și prețul. Costă circa 1.599 lei ( cu SSD de 128GB) sau 1.799 lei (cu SSD de 256GB).

Modelul Allbook X are ecran de 13.3 inch, iar Allbook X are de 14 inch, ambele sunt Full HD. Modelul de top este Allbook X, care vine cu un procesor Intel Celeron Quad-Core N3450, cu nucleele la 1,1 Ghz, capabil însă de 2.2GHz, dar nu are Turbo Boost. Folosește pentru grafică un GPU integrat, Intel HD Graphics 500, la 200 MHz, capabil să atingă 700 MHz. Ce să vă zic, merge Windows 10 pe el, dar numai pentru utilizare de bază. Să nu luați așa ceva copiilor, că o să se supere în loc să se bucure de cadou.

Despre modelul entry, Allbook L, nici nu merită să discutăm, chiar dacă are un display cu diagonala de 14 inch și o greutate ce depășește cu puțin un kilogram. Are procesorul Intel Atom Quad-Core x5 Z8350, cu nucleele la 1,44GHz și poate atinge 1,92GHz, dar este de asemenea un procesor pentru aplicații de bază, maximum Word și Xcel fără proiecte mai complexe. Internet de bază, iar după cum știm laptopurile no-name nu prea au nici autonomie.

Am pe undeva o tabletă similară cu ecran de 10 inch, îți ia o oră să faci orice pe ea. Dar da, poți deschide Gmail, poți scrie în Word și cam atât.

Din ce-am auzit, se pare că Allview nu a avut anul ăsta vânzări extraordinare, o fi și din cauza repetatelor probleme cu garanția, o fi și din cauza produselor care au avut probleme, nu știu. Cert este că încearcă de asemenea diversificarea gamei, pentru a încerca să crească vânzările. Dar nu știu dacă zona de laptopuri ieftine este cea mai interesantă acum.