În cadrul CES 2024, AMD a prezentat Radeon RX 7600 XT, o placă grafică de înaltă performanță, concepută pentru a face față celor mai solicitante jocuri și aplicații de creare de conținut. Placa grafică AMD Radeon RX 7600 XT este o soluție de upgrade ideală pentru gameri, oferind experiențe de gaming și raytracing rapide, fluide și uimitoare din punct de vedere vizual la 1080p și chiar mai mult. În plus, dispunând de 16GB de memorie GDDR6 de mare viteză, aceasta deblochează noi orizonturi ale creativității utilizatorilor în sarcinile de lucru de ultimă generație cu Inteligența Artificială și pentru crearea de conținut.

AMD Radeon RX 7600 XT

AMD Radeon RX 7600 XT

De asemenea, cu suport pentru tehnologii avansate, inclusiv AMD FidelityFX Super Resolution 3 și AMD HYPR-RX3 cu AMD Fluid Motion Frames4, utilizatorii își pot mări setările de joc pentru a avea experiențe complet imersive și foarte receptive la o rezoluție de până la 1440p, oferind o performanță de joc și raytracing de până la 1,9 ori mai rapidă decât NVIDIA GeForce RTX 2060 în anumite titluri la 1080p.

Performanța de ultimă generație în gaming și în crearea de conținut este asigurată de cele 32 de unități de calcul unificate de înaltă performanță AMD RDNA 3, tehnologia AI avansată, acceleratoarele de raytracing dedicate și memoria grafică de mare capacitate. Placa grafică AMD Radeon RX 7600 XT este optimizată pentru a reda jocurile la setări maxime, oferind experiențe de gaming incredibile la 1080p. Alternativ, pentru profesioniștii și pasionații care doresc să depășească limitele creativității, noua placă grafică oferă performanțe de top în aplicații solicitante de design grafic și modelare 3D.

Caracteristicile și capacitățile cheie includ:

  • FPS mai mare în gaming: disponibil în următoarea versiune a software-ului AMD Adrenalin Edition, tehnologia de generare a cadrelor AMD Fluid Motion Frames bazată pe driver crește FPS-ul pentru a oferi o îmbunătățire masivă a performanței și un gaming fluid în mii de jocuri.
  • Performanță simplificată: tehnologia AMD HYPR-RX simplifică și gestionează interoperabilitatea simultană a tehnologiilor AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution (RSR) și AMD Radeon Boost pentru a obține un efect de suprapunere a performanțelor.
  • Ultra-High Definition Encoding: motorul media de codificare/decodificare oferă performanțe de ultimă oră, deblocând noi experiențe multimedia cu suport complet pentru codificare/decodificare AV16, gamă largă de culori și îmbunătățiri ale gamei dinamice înalte. În plus, optimizările de control al ratei AV1, AVC și HEVC oferă o calitate video îmbunătățită la codare și decodare.
  • Accelerarea Inteligenței Artificiale: acceleratoarele integrate de inteligență artificială sunt optimizate pentru sarcinile de lucru de ultimă oră. Folosindu-se de tehnologia Windows DirectML, placa grafică AMD Radeon RX 7600 XT alimentează generația următoare de aplicații generative AI și de upscaling pentru utilizatori.
Model   Unități
  AI   GDDR6    Clock   Boost   Interfață   Cache  Consum  Preț
7600 XT   32   64   16GB   2.47 GHz   2.76 GHz   128-bit   32 MB   190W  $329