AMD a prezentat la Computex 2016 noua arhitectură Zen, următoarea generație de procesoare Summit Ridge și plăcile video cu arhitectură Polaris, care promit performanțe maxime la o fracțiune din prețul produselor Nvidia. De asemenea, noua generație APU Bristol Ridge, detaliez mai jos.
amd radeon launch
Anunțul vine după ce Intel a prezentat următoarea generație Broadwell-E, iar Nvidia a lansat generația GTX1080, ambele fiind soluții hardware relativ scumpe.

AMD spune că noua generație de procesoare va avea opt nuclee / 16 threads și va crește performanțele cu 40%. Proiectul nu este încă gata, abia prin trimestrul trei vor fi trimise partenerilor produse de test, poate vor fi lansate sisteme înainte de Sărbători. Totuși, pentru AMD este un test important, pentru că în ultimii ani a pierdut teren în competiția cu rivalii.

Radeon RX480 are 36 CUs (compute units), 4 sau 8GB of GDDR5 memorie și 256GBps bandwidth. Puterea de procesare este foarte mare, compatibilă cu tehnologiile VR, iar prețul de vânzare este de 200 de dolari. Lansarea e pe 29 iunie. Suportă DirecX 12 și Vulkan, iar pentru majoritatea pasionaților de jocuri va fi principala soluție grafică. AMD a făcut o demonstrație cu două plăci RX480 care au depășit NVidia GTX1080 în testele de performanță și costă mai puțin decât soluția concurentă.

(!) Review Galaxy Note 10+ Apasă play:
_______________

Găsiți și mai multe detalii tehnice aici.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!