La doar câteva zile după ce analiștii anunțau vânzări slabe pentru Apple, alte informații arată că giganul american a avut de fapt un trimestru record după lansarea iPhone X. Iar terminalul extrem de scump a fost cel mai bine vândut smartphone de Sărbători.
© Embe2006 | Dreamstime.com
Apple va anunța rezultatele oficiale pe 1 februarie. Acum, analiștii spun că Apple a vândut 81 de milioane de terminale iPhone în trimestrul patru din 2017, că veniturile vor atinge 86 de miliarde de dolari, iar profiturile vor bate toate recordurile, ajungând la 19 miliarde de dolari. Morgan Stanley are cea mai optimistă analiză, conform căreia Apple ar fi încasat 92 de miliarde de dolari și profitul ar fi 21 de miliarde $.

Un studiu citat de BGR spune că iPhone X a fost de fapt cel mai bine vândut smartphone în perioada de Sărbători. Apple ar fi vândut circa 29 de milioane de terminale iPhone X, în ciuda prețului și în ciuda modelelor iPhone 8 mai accesibile.

Pe de altă parte, unii analiști se tem că vânzările Apple nu vor fi la fel de bune la începutul lui 2018, iar valoarea acțiunilor a scăzut. Circulă zvonuri că deja producția de iPhone X a fost redusă și de aceea a apărut și discuția că vor renunța de tot la acest model. Dar asta nu înseamnă că nu vor lansa modele noi sau vreun succesor pentru acest model. Este posibil ca în primul trimestru din acest an să reducă producția de la 40 de milioane de unități la doar 20 de milioane, ceea ce ar fi sub așteptările analiștilor. Este adevărat, la început de an este greu să dai 1000 de dolari pe un smartphone nou.

Există și analize optimiste. În principiu oamenii înțeleg scăderea din primul trimestru, dar asta nu înseamnă că Apple va renunța la iPhone X. Este un model de top, foarte scump și cu toate astea s-a vândut bine. Ei sugerează că Apple va asculta feedback-ul din piață și vor lăsa pe viitor un ecran curat, mai înalt, fără celebrul moț despre care s-a discutat atâta.

ads

Mai mult, a apărut un nou zvon, despre care discutăm mâine: iPhone X SE.