Compania ParaZero a lansat prima parașută pentru drone, SafeAir, dispozitivul detectează căderea bruscă și declanșează parașuta, care poate salva dispozitivul, dar și oamenii care sunt dedesubt, în caz de concert sau filmări cu public.

20160315_ParaZero-640x237

Parașuta a fost prezentată la o conferință a pasionaților de echipamente de zbor din Canada, Xponential. Oficialii companiei spun că lucrează deja cu DJI, cu 3D Robotics și Martin Aviation să implementeze astfel de soluții în viitoarele dispozitive.

Ideea este excelentă după ce au fost tot felul de accidente cu astfel de drone, care au căzut peste oameni la concerte și evenimente speciale.
Parașuta se deschide ca airbag-ul de la mașină, automat, când se detectează căderea, având un chip special care face această detecție. Nu cred că va avea un preț extraordinar dacă este integrată în dispozitivele premium, destul de de scumpe deja.

ParaZero face și un sistem de tip airbag pentru camerele video de pe drone, care pot fi protejate în caz de cădere printr-un sistem special realizat.Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!