Și Apple face un telefon pliabil, dar împreună cu LG Display, ca să nu afle detaliile Samsuns, spune publicația coreeană The Investor, care citează The Bell. Pentru că și principalul rival pregătește un telefon pliabil Samsung. Desigur, doar speculații, pentru că oficial nu se știe nimic.

Ca si SAmsung, LG Display a demonstrat deja ecrane pliabile

Cei de la LG ar fi pus la punct o echipă specială care lucrează acum doar pentru proiectul ecranului pliabil destinat unui iPhone. Ecranul ar urma să fie tot pe tehnologia P-OLED folosită de LG la modelele sale de top. De asemenea, la divizia de componente LG Innotek se lucrează la o placă de bază care să fie rezistentă, dar flexibilă, pentru a fi montată pe acest nou telefon.

Discutând despre iPhone X, Tim Cook a declarat zilele trecute că Apple are și multe alte proiecte la care lucrează, că este primul pas spre viitor, dar nu singurul. Și este adevărat, dacă s-ar putea face un telefon flexibil cu adevărat util, de ce să nu facă și Samsung sau Apple? Ceea ce LG a demonstrat cu LG Flex, anume că tehnologia asta este posibilă, se poate transforma acum în ceva mai interesant.

Sursele din Coreea vorbesc și despre posibilitatea ca Apple să investească în divizia de display a LG pentru a permite realizarea unei noi fabrici moderne care să producă ecranele pentru iPhone. Iarăși pare logic, pentru că Samsung devine acum aproape un monopol pe piața de ecrane pentru smartphone.

Cred că singura utilitate a unui smartphone pliabil ar fi să se închidă fix la jumătate, ca să ocupe mai puțin spațiu. Așa ar avea ecran foarte mare, dar nu ar ocupa în buzunar locul unui telefon de tipul phablet de astăzi. Când ai nevoie de ecran, îl desfaci complet, altfel vorbești așa. Telefoane pliabile au existat doar pe vremea celularelor cu butoane, modelele cu clapă având mare succes atunci. Dar întrebarea rămâne cum va arăta acel ecran pe mijloc? Cum se va rezolva problema aspectului? Apoi, desigur, dacă așa ceva chiar este util sau avem deja ecrane destul de mari.